Honda predstavila novi 125ccm agregat

0
3583
Image

 

Novi agregat zapremine 125ccm je namenjen ugradnji u skutere, a njegovo predstavljanje se očekuje u Milanu, na EICMA. Novi agregat nudi start/stop sistem, koji će biti ključ za dalje smanjenje potrošnje i štetnih emisija na skuterima, ali i motociklima.

Novi agregat namenjen ugradnji u skutere će ponuditi povećanu trajnost, tiši rad i bolju ekonomiju nego prethodna generacija. Honda ovaj agregat deklariše kao globalni, tj. svi modeli skutera bez obzira na tržište će dobiti unapređeni 125ccm četvorotakni jednocilindraš.

Honda najavljuje da je potrošnja manja za oko 25% (po internim proračunima) u odnosu na prethodnu generaciju agregata. Ugradnja novog agregata se planira od 2012. godine.

Da bi se ponudila ovako visoka efikasnost, Honda je koristila širok spektar novih rešenja – od nisko frikcionih tehnologija, preko naprednih tehnologija za kontrolu rada agregata pa do unapređenja na prenosu.

Novi agregat ima blago uvećan cilindar čime se smanjuje trenje koje je nastalo kontaktom klipa i cilindra. Sam klip je olakšan, a zid cilindra je tako obrađen da smanjuje potrošnju ulja i poboljšava hlađenje. Novi hladnjak je za oko 50% efikasniji nego aktuelni što je omogućilo smanjivanje dimenzija ventilatora i time smanjenje parazitskih gubitaka snage. Istovremeno, povećana je zapremina ulja za menjač za 25% kako bi se usporila degradacija ulja. Ležajevi na osovinama prenosa su takođe redizajnirani kako bi se dalje smanjili troškovi trenja za oko 20% (proračun pri brzini kretanja od 50kmč).

Kompaktna komora za sagorevanje nudi brzo sagorevanje i efikasno hlađenje na obrtajima koji se najčešće koriste kod 125ccm.

Novi ACG starter je elektronski kontrolisan i ima dvojaku namenu: starter i alternator. Istovremeno, ovaj sistem nudi i start-stop funkcionalnost.

Novi CVT varijator" V-Matic koristi novi kaiš napravljen od elastične gume, što smanjuje buku i potrošnju, a uz to nudi produženu trajnost.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here