Hondina nova kabina – pojednostavljena kompleksnost

0
100
NAS SPONZOR

Honda je nedavno na Sajmu automobila u Šangaju prikazala SUV E:Prototype, koji najavljuje buduće serijsko električno vozilo ove marke. Sada je japanski proizvođač objavio snimak kojim predstavlja stil budućeg dizajna unutrašnjosti.

Filozofija nazvana “jednostavnost i još nešto” (simplicity and something) zasnovana je na klasičnom dizajnu sa čovekom u centru pažnje, što je bila karakteristika starih Hondinih modela. Glavni fokus je na jednostavnijoj kompleksnosti rasporeda u kabini, što bi trebalo da stvori naprednije korisničko okruženje.

Još jedan važan element je maksimiziranje kabinskog prostora uz minimiziranje prostora neophodnog za mehaničke i električne komponenete.

“Jednostavnost u dizajnu zahteva ne samo snažnu filozofiju, nego i disciplinu prema korisničkom iskustvu. Čuli smo od dizajnera koji rade u drugim markama kako kažu da ih je inspirisao jednostavni dizajn starih Hondi sa čovekom u centru pažnje. I evo nas!”, izjavio je Džonatan Norman, šef Hondinog kreativnog odeljenja u dizajnu enterijera u SAD.

Ono što se neće promeniti u odnosu na sadašnji dizajn su tanki stubovi, niska linija prednje konzole i velike staklene površine. To stvara osećaj prostranosti i omogućava odličnu preglednost sa jasnim pogledom na put i okolinu.

Ono “nešto” iz naziva nove Hondine filozofije odnosi se na želju ovog proizvođača da kreira enterijere koji su emotivno povezani sa vlasnicima korz dizajn detalja i izbor materijala. “Jednostavnost” će biti odlika svih budućih Hondinih automobila, a “nešto” će biti specifično za pojedine modele.

Prethodni tekstF1: Hamilton pobednik u Portugaliji
Sledeći tekstŠkoda prikazala enterijer nove Fabije

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here