Šangaj: Audi A6 e-tron koncept

0
85
NAS SPONZOR

Audi je predstavio električni koncept A6 e-tron, koji preuzima dizajnerski stil karoserije od modela A5 i A7. Automobil ima velike točkove sa felnama od 22 inča i kamere umesto retrovizora, a na vratima nema ručki.

Koncept je dugačak 4,96 metara, širok 1,96 metara i visok 1,44 metara, što odgovara dimenzijama modela A7 Sportback.

Matriks LED svetla funkcionišu i kao projektori. Ovu tehnologiju videli smo i ranije, ali je Audi otišao korak dalje i razvio igricu za pametni telefon čija se akcija prikazuje na zidu ispred vozila, a ne na centralnom ekranu.

Široke zadnjе svetlosne grupe opremljene su OLED tehnologijom. Audi je saopštio da ova tehnologija ima skoro neograničene mogućnosti podešavanja svetlosnog prikaza, uključujući 3D efekte.

Koncept je zasnovan na premijum platformi za električna vozila koju su razvili Audi i Porsche, a prvi serijski model koji će je koristiti je Q6 e-tron od 2022. godine. A6 E-Tron je opremljen parom električnih aregata koji kombinovano isporučuju snagu od 475KS i 800Nm, što je dovoljno za ubrzanje od 0-100km/h za manje od 4 sekunde.

Koncept, koji će biti fizički prezentovan na Sajmu auotmobila u Šangaju, opremljen je quattro pogonom na svim točkovima i vazdušnim ogibljenjem. Velika baterija kapaciteta 100kWh smeštena je između osovina radi optimalne distribucije težine i podržava brzo punjenje snagom do 270kW. To znači da se autonomija od 300km može postići za samo 10 minuta punjenja, a kapacitet od 5% do 80% za manje od 25 minuta.

Sa punom baterijom vozilo može da pređe više od 700km. Za ovaj rezultat zaslužna je ne samo velika baterija, nego i aerodinamika, pošto je koeficijent vazdušnog otpora samo 0.22

Prethodni tekstŠangaj: Honda SUV E:Prototype
Sledeći tekstOpel Manta GSe ElektroMOD

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here