Restilizacija Škode Kodiaq

0
239
NAS SPONZOR

Škoda je na sredini proizvodnog veka nakon četiri godine izvršila restilizaciju modela Kodiaq. Ovo je bio prvi Škodin SUV, a kasnije su usledili manji Karoq i Kamiq, kao i električni Enyaq.

Najveće spoljne izmene su na prednjem karaju, koji je dobio novu, višu i istaknutiju masku sa ravnim poklopcem motora. Prednja svetla su uža nego do sada i imaju LED tehnologiju u standardnom paketu. Restilizovan je i prednji branik. Prerađena su i zdanja LED svetla, a od SE trima naviše tu su i dinamički indikatori. U ponudi su nove felne veličine od 17 do 20 inča.

Kodiaq je u kabini dobio novi upravljač sa dva ili tri kraka u zavisnosti od nivoa opreme. Nove dekorativne linije i kontrastni šavovi takođe su u ponudi, a ambijentalno osvetljenje je bogatije nego do sada. Grejanje i hlađenje prednjih sedišta mogu da se doplate ili dobiju u trimu L&K. Opcioni Cantonov audio sistem sada ima deset zvučnika, a ranije ih je bilo osam.

Hardver multimedije je isti kao do sada, sa centralnim ekranom od 8 ili 9,2 inča, pored digitalne instrumet table od 10,25 inča. Škodin glasovni asistent Laura u ponudi je sa povezivanjem pametnih telefona i navigacijom.

Bezbednosni tehnološki paket pojačan je sistemom Crew Protect Assist, koji sadrži dodatne radare u zadnjem delu, koji mogu da reaguju na dolazeća vozila koja predstavljaju rizik od sudara.

Redovna ponuda benzinskih i dizelskih motora ostaje neizmenjena. Počinje od 1,5 litarskog turbo TSI benzinskog agregata od 150KS i pogona na prednjim točkovima u kombinaciji sa šestostepenim manuelnim menjačem ili sedmostepenima automatikom. Sledeći je dvolitarski benzinski motor od 190KS sa pogonom na svim točkovima.

Obe dizelske ponude zasnovane su na dvolitarskoj TDI jedinici u specifikaciji od 150KS ili 200KS sa sedmostepenim DSG menjačem, koji se odbija standardno i sa pogonom na svim točkovima.

Osveženi Kodiaq dobio je i vRS benzinsku verziju sa agresivnije stilizovanom karoserijom i dvolitarskim motorom od 250KS iz Volkswagen Golfa GTI. Nisu objavljeni podaci o performansama, ali je Škoda saopštila da je automobil za 60kg lakši od prethodnog sa dizelskim motorom.

Prodaja novog Kodiaqa počinje u julu.

Prethodni tekstNovi Nissan Qashqai – pretpremijerno
Sledeći tekstPrva zvanična slika Volkswagen Transportera T7

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here