Snimljen budući Ferrari Purosangue

0
32

Spretni fotografi snimili su budući Ferrarijev SUV Purosangue tokom testiranja na javnom putu. Automobil možda izgleda kao Maserati Levante, ali postoje detalji koji otkrivaju da je reč o novom Ferrarijevom modelu.

Na primer, vrata su znatno kraća nego na Levanteu. Enterijer je drugačiji, a sekcija od A stubova prema napred izgleda šira i duža. Mogu se uočiti i veliki karbon-keramički kočioni rotori i prednja svetla slična onima sa Ferrari Rome.

Bivši direktor Ferrarija Luj Kamiljeri otkrio je ime Purosangue za budući SUV još 2018. godine. On je tada rekao da model neće stići na tržište 2020. kao što je najavio njegov prethodnik Serđo Markione. Kamiljeri je rekao da budući moedel mora biti savršen, što znači da se neće žuriti sa razvojem.

Purosangue će koristiti novu platformu sa prednjim pogonom i centralno smeštenim motorom koju Ferrari razvija za svoje buduće grand turing modele, poput zamena za Portofino, Romu i 812 Superfast. Ova platforma može da primi hibridnu tehnologiju i menjač sa dvostrukim kvačilom.

Očekuje se da će osnovni motor za Purosangue biti elektrifikovani V8, ali da će u ponudi biti i V12.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here