Brabus 92R – sportski Smart EQ fortwo

0
26

Brabus je izgradio ime u prethodnim decenijama tjuniranjem Mercedesovih modela sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem, a nemački specijalisti sada su usmerili pažnju na električni Smart EQ fortwo i transformisali ga u Brabus 92R.

Inženjeri su uspeli da izvuku dodatnih 10KS iz standardnog električnog agregata ovog modela i podigli snagu na 92KS, a maksimalni obrtni momenat povećan je za 20Nm na 180Nm.

92R ubrzava od 0-100km/h za 10,9 sekundi, što je za sekundu brže od fabričkog modela. Postoje četiri režima vožnje: Basic, Eco, Sport i Sport+. Ovaj poslednji omogućava oštriji odgovor na komandu gasa i smanuje snagu rekuperacije energije prilikom kočenja radi što boljih performansi.

Autonomija sa napunjenom baterijom kapaciteta 17,2kWh je 125km, što predstavja smanjenje za 3km u odnosu na standardnu verziju Smarta EQ fortwo.

Automobil je dobio nove felne od 16 i 17 inča napred i nazad, nove amortizere i opruge i agresivnije stilizovanu karoseriju. Kabina je unapređena Brabusovim papučicama i novim sedištima.

Sa cenom od preko 46.000 EUR Brabus 92R je više nego dvostruko skuplji od početne kabriolet verzije Smarta fortwo. Biće napravljeno samo 50 primeraka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here