Toyota Yaris izabrana za automobil godine

0
47

Automobil godine za 2021. je Toyota Yaris, saopšteno je na ceremoniji u izložbenom centru Palekspo u Ženevi u vreme kada obično počinje sajam automobila u ovom gradu. Drugu godinu zaredom sajam je otkazan zbog pandemija korona virusa.

Yaris, supermini koji se prodaje samo sa benzinsko-električnim hibridnim pogonom, sakupio je 266 poena u konkureniciji šest probranih modela.

Među njima su bili Fiat 500 Electric (240 poena), Cupra Formentor (239 poena), Volkswagen ID 3 (224 poena), Škoda Octavia (199 poena), Land Rover Defender (164 poena) i Citroen C4 (143 poena). Prva generacija Yarisa bila je automobil godine 2000.

Met Herison, izvršni potpredsednik Toyote u Evropi rekao je da je ovo velika čast za Toyotu i zahvalio žiriju na priznanju odatom Yarisu. Takođe je pohvalio Toyotine timove u Evropi i Japanu.

“Ovo je najbolji Yaris do sada i kao što je direktor Akio Tojoda nameravao, već izaziva osmeh na licima naših mušterija”, rekao je Herison.

Automobil godine (Car of the Year) je nezavisna organizacija koju podržava devet automobilskih publikacija iz devet evropskih zemalja. Žiri se sastoji od 59 novinara iz 22 zemlje. Nagrada je ustanovljena 1964. godine, kada je za pobednika proglašen Rover 2000. Prošlogodišnji pobednik je bio Peugeot 208.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here