Nova Fiat Panda

0
3291
Image
NAS SPONZOR

 

Nova generacija modela Panda biće predstavljena u Frankfurtu. U pitanju je evolucija veoma uspešne prethodne generacije i nastavak tradicije duge 31 godnu.

Nova generacija Pande će ponuditi unapređenja u svim aspektima, a očekuje da da to i dalje bude praktičan i svestran gradski automobil.

Image

 

Treća generacija Pande je dugačka 3,65m, visoka 1,55m i široka 1,64m. Fiat je očigledno svestan tipične greške da nova generacija mora biti neizostavno veća, pa je Panda porasla za samo nekoliko cm, što će omogućiti nešto više prostora za noge putnika, kao i nešto veći prtljažni prostor.

Spoljašnji dizajn je u skladu sa aktuelnim Fiat dizajnerskim jezikom, pa je sličnost sa Punto Evo modelom više nego primetna. Na prednjem delu automobila se sada izdvajaju izdvojena dnevna svetla, pored nove maske i novog poklopca motora.

Image

 

Unutrašnjost je prostrana, a Fiat tvrdi da je po prostranosti Panda konkurent i vozilima iz subkompakt klase. Nova komandna tabla je projektovana da bude pregledna, ali i da bude praktična pa se mogu naći brojne pregrade za odlaganje sitnica. Oprema je bogata, baš kao što je to bio slučaj i sa prethodnom generacijom Pande kada se pojavila. Posebna pogodnost je ravan prtljažni prostor koji omogućava skoro potpuno iskorišćenje prtljažnika.

Image

 

Pogonski agregati su već poznati iz ostalih Fiat modela, kojima pored ostalog pomaže i Start&Stop sistem radi što manje potrošnje. Bazni je TwinAir sa 65KS, a sledeći je TwinAir Turbo sa 85KS. Ukoliko ne želite dvocilindrični agregat, tu je novi 1,2 litarski četvorocilindrični 1,2 litarski Fire sa 69KS. Ljubitelji dizela na raspolaganju imaju samo jedan agregat – druga generacija MultiJet 1,3 litarskog agregata razviaja 75KS. Za nešto kasnije termine očekuju se LPG varijante 1,2 litarskog i TwinAir Turbo agregata. Manuelni menjač je standardan, a uz TwinAir agregate se može poručiti Dualogic robotizovani menjač.

Image

 

Inicijalno, Panda će biti ponuđena sa 4 motora, 3 nivoa opreme, 10 boja karoserije, 4 različita enterijera, 2 tipa čeličnih, 2 tipa 14" i jednim 15" aluminijumskim felnama.

Sigurnost pružaju 4 vazdušna jastuka, ABS, BAS, ISOFIX – sve to u standardnoj opremi. Od zabave tu su Blue&Me navigacioni sistem, stakleni krov, audio sistem i Dualdrive servo sistem.

Prethodni tekstEvropska premijera za Jeep Grand Cherokee SRT8
Sledeći tekstAudi S8
Večni entuzijasta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here