F1: Meklaren predstavio bolid za novu sezonu

0
21

Meklaren je danas na online prezentaiji predstavio novi bolid sa oznakom MCL35M. Prezenatciji su prisustvovali vozači Danijel Rikardo i Lando Noris, ali i vodeći kadar tima, izvršni direktor Zek Braun i šef tima Andreas Seidl.

Meklaren je u svojoj bazi u Vokingu upriličio otkrivanje novog bolida, a shodno opštim merama usled COVID-19 prezentacija je održana sa svega par ljudi, uz podrazumevani online prenos preko youtbe platforme i “video zidom” sa velikim brojem online uključivanja. Nova sezona za Meklaren donosi mnogo novina i pored pravila koja nalažu stopiranja razvoja između 2020. i 2021. Pre svega je tu ponovna saradnja sa Mercedesom, što je donelo dosta posla oko prepakivanja komponenti usled prekida saradnje sa Renoom. Ti tehnički izazovi su naravno bitni, ali i nova vozačka postavka, tj. novi vozač, što podrazumeva i blagu reorganizaciju kadra i privikavanje na novog člana ekipe, posebno posle sjajne sezone i odličnog funkcionisanja vozača. Lando Noris i Karlos Sajnc su doneli odličan rezultat ekipi, ali Sajnc je karijeru nastavio u Ferariju, pa je tako mesto u Meklarenu popunio Danijel Rikardo. Ekipa je na razvoj i inkorporiranje novog agregata potrošila dva dozvoljena tokena za razvoj, a nadaju se ponovo odličnoj sezoni i ponavljanju rezultata iz prethodne godine gde su imali više podijuma i na kraju treće mesto u poretku timova, što je ujedno i najbolja sezona za tim posle sezone 2012.

U smislu sponzorstva, nema nekih novina, pa će tako Meklaren i dalje biti prepoznatljive narandžaste boje sa plavim detaljima. Mercedesov udeo ne postoji u smislu brendiranja, kako je Meklaren Mercedesova mušterija oznaka Mercedesa nema, ali ekipa iz Vokinga je dodala oznaku M u bolidu posle brojne oznake kako bi obeležili saradnju sa Mercedesom. Prve kilometre će novi bolid napraviti već u utorak 16.02. u sklopu snimanja promo materijala, a priliku da ga vozi imaće Danijel Rikardo. Nakon toga, u skladu sa pravilima neće biti vožnje sve do početka testiranja u Bahreinu koje je zakzano za period od 12. do 14.03. Sledeći na spisku prezentovanja novog bolida je Alfa Tauri ekipa koja pokazuje bolid 19.02, zatim Alfa Romeo 22.02. Ferari će ekipu predstaviti 26.02, ali će bolid pokazati 10.03. pred početak testiranja u Bahreinu. Mercedes će bolid pokazati 02.03, Vilijams pokazuje bolid 05.03, dok ostale ekipe još uvek nemaju precizirane datume, pa se očekuje da bolide predstave pred sam početak testiranja u Bahreinu.

 

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here