SRT tim integrisan u Stellantis

0
38

Završetkom procesa spajanja FCA u PSA nastao je Stellantis, a jedna od izmena koja je objavljena je integracija Street and Racing Technology (SRT) tima u globalnu inženjersku organizaciju nove velike kompanije.

Ovu informaciju potvrdio je portparol Stellantisa i naglasio da to ne znači ukidanje SRT tima, nego njegovo uključivanje u veću inženjersku mrežu. Tim će nastaviti da se bavi modelima marki Dodge, Jeep i Ram, ali će njegova ekspertiza biti korištena i za ostale marke iz novog konglomerata kada je reč o radu na tehnologijama za automobile visokih performansi.

Portparol je rekao da će ovaj potez doneti dve koristi – osiguraće da proizvodi iz SRT radionice i dalje ispunjavaju najviše standarde kvaliteta i očekivanja dok pružaju ključna saznanja iz autosporta i primene tehnologija za visoke performanse u širem miksu proizvodnih linija nove kompanije.

Direktor kompanije Dodge Tim Kuniskis nedavno je potvrdio da se u budućnosti mogu očekivati vozila pomenute tri marke sa pojačanim performansama, ali je istovremeno rekao da su odbrojani dani Hellcat V8 motora sa kompresorom i da će se umesto njih ići na elektrifikaciju.

Za sada nema informacija o tome da li je to pravac kojim će ići SRT tim, ali se čini da je to neizbežno ukoliko je to jedina opcija za razvoj automobila visokih performansi u okviru grupe Stellantis.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here