Nova Mercedes C klasa samo sa 4 cilindra

0
13

Aktuelna Mercedes-Benz C klasa se prodaje sa motorima sa 4, 6 ili 8 cilindara, ail to neće biti slučaj sa sledećom generacijom. Prema informaicjam koje prenosi specijalizivani automobilski magazin Car and Driver, sledeća generacija C klasa koristiće samo četvorocilindrične motore, uključujući AMG varijante.

Da bi se nadoknadio deficit u performansama, Mercedes i AMG će se snažno oslanjati na elektrifikaciju. U većini slučajeva to će biti forma blagog hibridnog sistema, sličnog postojećim pogonskim sklopovima u automobilima ove marke. Ovaj sistem pruža podršku benzinskom agregatu tokom većeg opterećenja i sakuplja energiju tokom kočenja i onda kada je motor rasterećen.

Očekuje se da će, zahvaljujući ovim rešenjima, budući Mercedes-Benz AMG C63 biti na nivou sadašnjeg C63 S i njegovih 510KS i da bi maksimalni obrtni momenat mogao i da nadmaši 700Nm iz sadašnjeg modela.

U planu su i plag-in hibridne varijante, ali samo za standardne modele, ne i one sa AMG oznakom. Buduća C klasa proizvodiće se u karoserijskim verzijama limuzine, karavana, kupea i kabrioleta i imaće tehnologiju upravljanja točkovima na zadnjoj osovini.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here