BMW: Veća proizvodnja elektrifikovanih vozila

0
29

BMW planira da poveća proizvodnju elektrifikovanih vozila, izjavio je direktor kompanije Oliver Cipse. Prema njegovim rečima, BMW će u periodu od 2021. do 2023. godine napraviti 250.000 elektrifikovanih vozila više nego što je bilo planirano.

“Već smo imali ambiciozan plan rasta i želim da dodatno proširim našu tržišnu poziciju”, rekao je Cipse u intervjuu dnevnom listu Augzburger algemajne (Augsburger Allgemeine).

Elektrifikovana vozila imaće udeo od oko 20% u prodaju BMW modela do 2023. godine sa sadašnih 8%.

Cipse je rekao da BMW i ostali nemački proizvođači nisu potcenili kompaniju Tesla, koja gradu prvi evropsku fabriku nedaleko od Berlina. Direktor BMW-a je ocenio da je rast Tesle i jačanje njegove tržišne pozicije iz male baze “impresivan preduzetnički poduhvat”.

Cipse je rekao da je njegova najveća briga u tranziciji Nemačke prema električnim automobilima nedovoljna razvijenost infrastrukture za punjenje baterija. Očekuje se da će Nemačka imati 10 miliona elektrifikovanih vozila na putevima do 2030. godine.

Direktor BMW-a je rekao da će zbog toga morati da se stavlja u upotrebu 15.000 privatnih i oko 1.300 javnih stanica za punjenje svake sedmice već od ovog trenutka. “Nažalost, daleko smo od toga”, rekao je Cipse i dodao da sledeći veliki zajednički projekat u Evropi mora da bude širenje infrastrukture za punjenje baterija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here