Rimac testira elektromagnetne emisije

0
18

Električni hipermodel Rimac C-Two prolazi proces homologacije uoči planiranog početka isporuka 2021. godine. Deo tog procesa je testiranje elektromagnetnih emisija, saopštila je kompanija iz Hrvatske.

Sva elektronika, uključujući onu iz automobila, proizvodi određenu količinu elektromagnetnih emisija, a one mogu da ometaju druge elektronske uređaje.

To znači da prekomerna elektromagnetna emisija može da poremeti rad saobraćajnih semafora, kamera za merenje brzine, uređaja za komunikacije ili radio aparata ukoliko automobilski sistemi nisu pravilno magnetno izolovani.

Evropska unija zahteva da se ove emisije testiraju da bi automobili mogli da budu homologizovani za prodaju. Rimac je saopštio da električni automobili proizvode znatno veću količinu ovih emisija od vozila sa SUS motorima, a najveći izvor elektromagnetnih polja su električni agregati.

Prema ECE R10 standardu vrši se provera rada uređaja poput klima uređaja, svetala i brisača dok vozila na dinamometru postižu specifične brzine. Rimac će nakon završetka testova potpuno rasklopiti dva proverena prototipa i izvršiti prepravke ukoliko budu neophodne, a potom će ponoviti test.

Kada je C_Two predstavljen svetskoj javnosti kao koncept na Sajmu automobila u Ženevi 2018. godine, Rimac je saopštio da će biti napravljeno samo 150 primeraka ovog hipermodela od 1940KS.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here