Subaru planira električni model za Evropu

0
20

Subaru je saopštio da će u saradnji sa Toyotom predstaviti svoj prvi potpuno električni SUV model u Evropi. U kratkom saopštenju se ne navode specifikacije vozila, a jedino se zna da će to biti SUV srednje veličine, sličan Foresteru.

Automobil će deliti platformu sa Toyotom, a moguće je da je reč o modelu Subaru Evoltis, koji je bio najavljen ranije ove godine, a prema nepotvrđenim izveštajima deliće veći deo karoserije sa budućim Toyotinim SUV modelom.

Dve kompanije su sredinom 2019. godine objavile da će se udružiti u razvoju platforme sa električnim pogonom i baterijama i da će svaka kompanija prodavati SUV model iz C klase pod sopstvenom oznakom.

Subaru je saopštio da je potpuno električo vozilo u prvoj polovini ove decenije deo napora kompanije da smanji uticaj na prirodnu sredinu u Evropi i zadovolji rastuću potražnju za alternativnim pogonima.

Japanska kompanija je nedavno elektrifikovala blagim hibridnim varijantama svoja tri ključna modela Imprezu, XV i Forester, koji su u imenima dobili dodatke e-BOXER.

Subaru je saopštio početkom 2020. da želi da prodaje 100% električna vozila do 2035. godine. Pored električnog modela koji priprema sa Toyotom, Subaru planira da počne i razvoj novog modela sa snažnom hibridnom komponentom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here