McLaren Sabre – napravljen za Ameriku

0
349
NAS SPONZOR

McLaren je prikazao novi supermodel iz ograničene serije uporedo sa početkom njegove isporuke kupcima. Sabre je dizajniralo McLarenovo Odeljenje za specijalne operacije.

Proizvodnja je ograničena na 15 primeraka, a svi su predviđeni za američko tržište. Svaki kupac imao je uticaj na proces dizajniranja vozila, saopštila je britanska marka.

U okviru programa razvoja ovog modela, kupci su dobijali pozive na test vožnju na trkačkoj stazi u Palm Springsu, u Kaliforniji. Odmah nakon vožnje davali bi povratne infromacije timu Mclarenovih inženjera u Engleskoj.

Rezultat je najsnažniji nehibridni McLaren sa V8 biturbo motorom. Sabre raspolaže sa 830KS i 800Nm, a maksimalna brzina je 350km/h. To znači da je ovo i najbrži McLaren sa dva sedišta do sada. U trenutnoj ponudi ove marke brži je samo Speedtail, koji dostiže 400km/h.

McLaren nije objavio mnogo detalja o novom modelu iz ograničene serije. Sledeći model iz McLarenove Ultimate serije neće stići na tržište do 2025. godine. Očekuje se da će to biti naslednik modela P1 i da će imati hibridni pogon.

Prethodni tekstToyota Supra targa koncept
Sledeći tekstZavršena proizvodnja Volkswagena e-Golf