Novi Audi Q3 45 TFSI

0
82

Audi je predstavio novog člana porodice Q3, model sa oznakom 45 TFSI. Automobil sa hibridnim pogonom stiže na tržište u proleće sledeće godine kao direktan konkurent plag-im hibridnom Range Roveru Evoque i Volvu XC40 Recharge TS.

Za pogon se koristi sada već poznati Volkswagenov plag-in hibridni sistem koji se sastoji od 1,4 litarskog turbo benzinskog motora sa četiri cilindra, električnog agregata od 115KS i litijum-jonske baterije kapaciteta 13kWh. Ukupna snaga sistema je 245KS, a maksimalni obrtni momenat je 400Nm.

Novi Q3 sa ovim pogonom ubrzava od 0-100km/h za 7,3 sekundi i dostiže maksimalnih 210km/h. Audi navodi da automobl može da pređe 50km korištenjem samo električne energije, a tada mu je maksimalna brzina ograničena na 140km/h. Podaci o potrošnji goriva još nisu objavljeni.

Audi uz svaki primerak deli kabl za punjenje tipa 2, sa kojim se baterija na kućnom punjaču puni do vrha za 3 sata i 45 minuta. Audi omogućava i pristup mreži javnih punjača, za šta se dobija mesečni račun za potrošenu električnu energiju.

Ovaj pogon se može dobiti u standardnom Q3 ili i verziji Q3 Sportback, a obe dolaze u četiri nivoa trima. Početni obuhvata aluminijumske felne od 17 inča, LED prednja svetla, digitalnu instrument tablu i ekran za multimediju dijagonale 10,1 inča sa unikatnom grafikom za hibridne modele.

S line trim donosi felne od 19 inča, zadnja tamna stakla i piano crne površine na centralnoj konzoli. Kupci dobijaju i agresivniji stilski paket za karoseriju. Black Edition model ima zamene crne boje na prednjoj masci, krovnim nosačima, retrovizorima i ivicama prozora. Ovde kupci dobijaju i upravljač sa ravnim donjim delom.

Najbogatiji trim Vorsprung na sve to dodaje felne od 20 inča, Matrix LED prednja svetla, panoramski stakleni krov i adaptivne amortizere. Dodatne opcije su Bang & Olufsen audio uređaj, elektirfikovana sedišta, bežično punjenje telefona i veći ekran ispred vozača od 12,3 inča.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here