2021 Jaguar F-Pace SVR

0
156
NAS SPONZOR

Jaguar F-Pace SVR stiže na tržište u 2021. godini sa više obrtnog momenta, poboljšanim upravljanjem i kočnicama, kao i sa restilizovanim prednjim krajem koji poboljšava aerodinamičke performanse za 35%.

Petolitarski V8 benzinski motor sa kompresorom i dalje proizvdi 558KS, ali je maksimalni obrtni momenat povećan na 700Nm sa 680Nm. Osmostepeni automatski menjač sada je ista jedinica koja se ugrađuje u limuzinu Jaguar XE SV Project 8.

Nova funkcija dinamičkog brzog starta omogućava da brzi krosover stigne iz mirovanja do 100km/h za 3,8 sekundi, umesto za 4,1 sekundu. Maksimalna brzina sada je 287km/h, dok je ranije bila 283km/h.

Zahvaljujući izmenama na servu, upravljanje je direktnije u krivinama. Kočnice imaju nove pločice i funkciju dodatnog pojačanja pritiska, koja skraćuje put kretanja papučice. Adaptivno ogibljenje sada je podešeno za udobniju vožnju pri nižim brzinama.

U vizuelnom pogledu, SVR ne izgleda mnogo drugačije nego do sada. Prednja svetla su uža i tu je novi trim oko bočnih usisnika, ali Jaguar napominje da je poboljšano hlađenje motora i kočnica.

Kabina je sada opremljeno ekranom od 11,4 inča za multimedijalne sadržaje i izvršeno je osvežavanje softvera. Tu je i novi selektor automatskog menjača, a upravljač je dobio poluge za menjanje stepena prenosa od legure cinka. Ispred vozača je i dalje digitalna instrument tabla dijagonale 12,3 inča.

Prethodni tekstOpoziv Opel Ampere zbog mogućeg požara
Sledeći tekstCarlex Design Mercedes X-Class

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here