WTCC, pred trke u Nemačkoj: noj, plastika, vaga i kiša

0
1643
Image

 

Bez pretenzija da spekulišemo i sugerišemo šta je od ovoga u naslovu navedenog manje a šta više važno za predstojeću WTCC rundu na stazi Oschersleben, četiri ne previše povezane crtice pred početak kvalifikacija: 

 

 

Pred WTCC vikend promovisana je maskota staze Motorsport Arena Oschersleben – Trkački Noj zvani "Arena". Iako likom više podseća na patku, pitamo kakve veze nojevi imaju sa Nemačkom ? Nikakve, ali bolje trče pa su brži od patkova…valjda…

 

 

Image

 

 

 

U ozbiljnijem tonu sada, svih šest Sunred automobila će od ove trke biti opremljeni plastičnim umesto klasičnim staklenim bočnim i zadnjim prozorom. Vetrobran ipak, barem za sada, ostaje od stakla. Sunred je ovim potezom, koji je odobrila FIA tehnička komisija, smanjio težinu automobila za citavih 20 kilograma. Međutim, nekada SEAT a sada Sunred tim Joan Orus-a prijavio je početkom sezone baznu težinu od 1.150 kg, i tako je ovaj model homologiran, što sada više ne može da se menja na 1.130 kg. Prednost se sastoji u tome da će Sunred sa 20 kg nižom stvarnom težinom biti u prilici da povoljnije raspoređuje dodatne balaste na mesta za koje odredi da doprinose stabilnosti vozila.

 

 

Kompenzacioni balasti su inače za ovu trku ponovo preračunati u skladu sa poslednjim rezultatima i adekvatno izmenjeni, šesti put u toku sezone. Sada se računaju prosečna vremena postignuta u tri poslednje runde, Brno, Porto i Donington. Etalon za prilično komplikovanu FIA kalkulaciju i dalje predstavlja Chevrolet Cruze, koji ostaje sa obavezom da nosi maksimalnih dodatnih 40kg. BMW 320 TC i Sunred SR Leon 1,6T imali su prosečni zaostatak od 0,7 sekundi u odnosu na etalon, pa dobijaju pravo da voze sa svojom takozvanom baznom težinom, bez dodatnog kaznenog balasta. Volvo je u tim rundama zaostajao 0.8 sekundi, i dobija dozvolu da istovari 10 kg težine. Stari BMW 320si bio je sporiji za čitavih 5 sekundi i dobija pravo na kompenzaciju od -20kg.

 

Dakle automobili će u trkama na stazi Oschersleben na vagi pokazivati:

+ 40 kg: Chevrolet Cruze 1,6T (1.190 kg)
+- 0 kg: BMW 320 TC (1.170 kg)
+- 0 kg: Sunred SR Leon 1,6T (1.150 kg)
– 10 kg: Volvo C30 Drive (1.140 kg)
– 20 kg: BMW 320si (1.135 kg)

 

 

 

Image

Image

 

 

Inače na stazi u pokrajini Borde u Saksoniji, nekadašnjoj Istočnoj Nemačkoj, pada tokom slobodnih proba vrlo jaka kiša. u roku od samo 30 minuta svih 20 automobila bilo je koliko na asfaltu toliko i na travi. Poljoprivrednim radovima bave se svi, u manjoj ili većoj meri. Japanski vozač Yukinori Taniguchi najviše se posvetio ovoj alternativnoj delatnosti, trebao je i najviše pomoći sa strane, pa je zaradio i crnu zastavu odnosno diskvalifikaciju sa treninga. Srećom, padavine prestaju, pa se očekuje da kvalifikacije prođu bez problema.

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here