Volkswagen ID 3 najprodavaniji u oktobru

0
37

Volkswagen ID 3 bio je naprodavanje električno vozilo u Evropi u oktobru, a na godišnjem nivou zabeleženo je povećanje prodaje automobila sa ovakvim pogonom za 153%.

Od 1.127.624 registracija novih automobila, elektrifikovana vozila imala su udeo od 26,8%, saopštila je kompanija za industrijsku analitiku Jato Dynamics. Potražnja za tradicionalnim hibridnim modelima je opala, a udeo plag-in hibrida povećan je sa 21% na 24%, dok je broj registracija potpuno električnih modela prastao sa 21% na 25%.

VW ID 3 prodat je u Evropi u 10.475 primeraka tokom oktobra. Do sada je prvo mesto držao Tesla Model 3, ali je američki model sada svrgnut sa te pozicije. Jedan od razloga je kašnjenje isporuke kontingenta ovih automobila, pošto je brod sa novim vozilima stigao u novembru, umesto u oktobru.

Oktobar je bio drugi uzastopni mesec u kojem je u Evropi prodato više elektrifikovanih nego dizelskih automobila.

Drugi najprodavaniji električni model bio je Renault Zoe sa 9.778 jedinica, a trećeplasirana je bila Hyundai Kona Electric, koju je prodata u 5.261 primerku.

Najprodavaniji blagi hibridni modeli u oktobru su bili Toyotini Yaris i Corolla sa 13.338 odnosno 9.728 primeraka. Među plag-in hibridima najpopularniji je bio Mercedes-Benz A250e, koji je odabralo 4.209 kupaca.

U segemtnu automobila sa tradicionalnim pogonom odlično se prodavala Opel Corsa, koja je bila popularnija za 59% nego pre godinu dana. Takođe su se dobro prodavali Renaul Clio, Fiat Panda, Peugeot 2008, Hyundai Kona i Volvo XC40.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here