Ferrari 488 GT Modificata

0
33

Nova verzija modela Ferrari 488 zasnovana je na GT3 i GTE trkačkim modelima i ima oznaku GT Modificata. Reč je o automobilu iz veoma male serije koji je napravljen samo za vožnju na stazama tokom događaja koje organizuje Ferrari Competizioni GT klub.

Automobil će biti ponuđen samo onima koji su nedavo učestvovali u Ferrarijevim klupskim okupljanjima na stazi, a cena za sada nije poznata.

Modificata koristi pogonski sklop koji više nije ograničen FIA propisima, pa je snaga 3,9 litarskog V8 motora sa dva turba povećana na oko 690KS. Ugrađeno je kvačilo od karbonskih vlakana i postoji mogućnost izmene odnosa stepena prenosa da bi se izvukle maksimalne performanse.

Ferrari nije objavio podatak o težini vozila, ali je poznato da ima karoseriju od ugljeničnih vlakana sa aluminijumskim krovom. Pri brzini od 230km/h automobil pritiska vertikalna sila od 1000kg, što je više nego kod bilo koje druge verzije 488. Ovo je rezultat potpuno prerađene aerodinamike, što je donelo veću stabilnost na račun nešto manje maksimalne brzine.

Ogibljenje je u potpunosti preuzeto iz 488 GTE, a kočnice su razvijene u saradnji sa Brembom i preuzete iz trkačkih modela uz ABS sistem iz 488 GTR Evo.

Kabina Modificate ogoljena je i fokusirana na brzu vožnju na stazi, ali sadrži kameru za pogled unazad, kompletno suvozačko sedište, sistem koji prati pritisak u pneumaticima i V-Box/Bosch telemetriju koja sakuplja podatke dok se voze krugovi. Postoje brojne opcije za personalizaciju automobila.

Za članove Ferrari GT kluba tokom 2021. godine planirano je pet okupljanja na vrhunskim svetskim stazama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here