Ford menja baterije u hibridnim Kugama

0
313
NAS SPONZOR

Ford je počeo da obaveštava svoje mušterije o akciji zamene baterija plag-in hibridnih verzija modela Kuga zbog potencijalno opasne greške koja je otkrivena u avgustu.

Kompanija je ranije obustavila prodaju ovog hibridnog krosovera zbog mogućeg pregrevanja baterijskog pakovanja i savetovala je da vlasnici ostave svoja vozila u automatskom modu punjenja baterije umesto da je pune preko kabla. Tada je prekinuta prodaja plag-in hibridnih Kuga napravljenih pre 26. juna 2020.

Kompanija je sada odlučila da reši problem i obaviće neophodnu popravku na svim pogođenim vozilima napravljenim od decembra 2020. do marta 2021. godine. Proces obuhvata zamenu baterije i biće obavljen redosledom po kojem su vozila prodata. Baterije će biti zamenjene i u vozilima koja još nisu isporučena.

U zvaničnom saopštenju Ford navodi da je uočena kontaminacija baterija u procesu proizvodnje kod dobavljača i zaključeno je da je iz bezbednosnih razloga najbolje da se baterije zamene.

Dok čekaju da njihovo vozilo dođe na red za servisnu akciju, vlasnicima je savetovano da i dalje koriste samo automatski režim punjenja baterije. Kao kompenzaciju, Ford je vlasnicima izdao vaučere u vrednosti od 500 EUR odnosno 500 funti. Procenjuje se da je pogođeno oko 27.000 automobila širom sveta.

U četiri požara u Kugama zbog kojih je Ford reagovao nije bilo povređenih.

Prethodni tekstFerrari testira naslednika LaFerrarija
Sledeći tekstDaimler povećava udeo u Aston Martinu