Fiat osvežio Tipo i dodao model Cross

0
36

Fiat je u okviru restilizacije modela Tipo uveo u ponudu varijantu sa povišenim klirensom Cross. Automobil je viši za 70mm od standardnog Tipa i dobio je zaštitne panele po ugledu na SUV modele, nove branike i pragove. Krovne šine mogu se dobiti i na karavanu.

Tipo Cross ima i više pneumatike, a Fiat je saopštio da njihov dizajn još više ističe robusni izgled automobila. Pneumatici doprinose povećanoj visini vozila za 40mm, zajedno sa novom kalibracijom ogibljenja, koje je zasnovano na ogibljenju iz krosovera 500X.

Odluka o lansiranju modela Tipo Cros donesena je posle uspeha Pande Cross, za koju u Fiatu kažu da je uspela da privuče nove, mlađe kupce.

Istovremeno su osvežene hečbek i karavanska verzija Tipa. Sve tri varijante imaju novu prednju masku sa novim natpisom imena proizvođača umesto dosadašnejg okruglog amblema. Preoblikovani su i branici, a nove su i svetlosne grupe sa LED lampama u standardnom paketu. Automobil koristi felne od 16 ili 17 inča.

U kabini, novi Tipo ima sedmoinčnu digitalnu instrument tablu umesto dosadašenje analogne. Tu je i ekran za multimediju od 10,25 inča sa najnovijim Uconnect5 sistemom, koji je imao premijeru u električnom modelu 500.

Fiat je saopštio da će se Tipo prodavati sa serijom benzinskih i dizelskih motora, ali detalji za sada nisu objavljeni. Očekuje se da će se u ponudi naći blagi hibridni pogon koji se sada ugrađuje u Pandu i 500, u kojem se jednolitarski trocilindrični benzinac kombinuje sa električnim motorom.

Tipo Cross će u Evropi imati dva nivoa trima, a na ostalim tržištima tri. Specifikacije i cene još nisu poznate.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here