Ford Mustang Mach 1 za čitav svet

0
40

Ford je uvrstio model Mustang Mach 1 u svoju ponudu na svim svetskim tržištima u 2021. godini. Iako po performansama nije na nivou modela Shelby GT350, koji ostaje rezervisan za tržište SAD, Mustang Mach 1 može da se nadmeće sa najboljima u svojoj klasi.

Ispod poklopca motora je petolitarski Coyote V8 agregat koji proizvodi 486KS i 569Nm maksimalnog obrtnog momenta. Mach 1 će se prodavati sa desetostepenom automatskom transmisijom ili Tremec šestostepenim manuelnim menjačem preuzetim iz modela GT350.

 

Iz Shelby GT350 i GT500 su preuzete još neke komponente, poput usisne grane, adaptera za filter ulja, hladnjaka motornog ulja, zadnjeg difuzora i izduvnog sistema sa četiri cevi prečnika 4,5 inča.

Primenjena je najnovija Fordova MagnaRide kalibracija ogibljenja i ugrađene su kruće antirol šipke i kruće prednje opruge, dok je kočioni cilindar preuzet iz Mustang GT Performance Pack 2. Zadnja veza za ogibljenje uzeta je iz modela Shelby GT500.

Ford je saopštio da je Mach 1 idealan za one koji žele nešto više od GT modela, ali ne i žestoki Shelby, i da novi model nudi snažan motor i odlično upravljanje. Model stiže u prodajne salone u proleće 2021. godine. Cena još nije objavljena, a prema najavama, proizvodnja će biti ograničena.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here