2020 Jaguar XE

0
16

Jaguar je osvežio limuzinu XE za aktuelnu sezonu novim motorom i ugradnjom najnovije verzije multimedijalnog sistema i onlajn servisa. Cene novog Jaguara XE u Velikoj Britaniji kreću se od 30.000 funti za početnu S varijantu do 40.000 funti za najopremljeniju HSE verziju.

Najveća promena je dodavanje novog blagog hibridnog pogona, koji se sastoji od turbo dvolitarskog benzinca sa četiri cilindra, startera/generatora i litijum-jonske baterije. Kombinovana snaga sistema je 203KS i 430Nm, što je dovoljno za ubrzanje od 0-100km/h za 7,3 sekunde i maksimalnu brzinu od 233km/h. XE sa ovim pogonom troši 4,6 litara goriva na 100km i emituje 127g/km CO2.

Osveženi XE može da se dobije i samo sa turbo dvolitarskim agregatom u specifikacijama od 250KS do 300KS. U prvoj varijanti pogon je na zadnjim točkovima, a u drugoj na svim. Sva tri pogona kombinuju se sa osmostepenim automatskim menjačem.

Automobil je u kabini dobio najnoviju Pivi Pro multimediju sa 12,3 inčnom digitalnom instrument tablom, ekranom od 10 inča za multimedijalne sadržaje i još jednim 5,5 inčnim ekranom na centralnoj konzoli za ključne funkcije poput grejanja i ventilacije.

Multimedijalni sistemi imaju svoju bateriju, pa tako njihovo korištenje ne opterećuje električni sistem automobila i omogućava da vozilo automatski obavlja osvežavanje softvera kada je parkirano. U kabini postoji i mogućnost bežičnog punjenja telefona sa integrisanim pojačavačem signala. Vazduh u kabini filtrira se do čestica veličine samo 2,5 mikrona.

XE se može dobiti u tri nivoa opreme: S, SE i HSE, a kupac na njih može dodati opciono R-Dynamic Black paket, koji donosi crvene kočione čeljusti, jače kočnice, tamna stakla, aluminijumske papučice i crni trim enterijera visokog sjaja. Kupci mogu da biraju između felni od 19 ili 20 inča.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here