Peking: Hyundai RM20e koncept

0
153
NAS SPONZOR

Hyundai je predstavio električni RM20e Racing Midship Sports Car, najnoviju kreaciju za testiranje automobila visokih performansi. Koncept je prikazan tokom Sajma automobila u Pekingu i delo je Hyundaijeve N divizije.

RM20e je demonstracija potencijalne upotrebe električnog pogona na stazi i putu uz primenu novih tehnologija za šasiju. Automobil ima bateriju od 60kWh i jedan centralno smešteni električni agregat od 800KS i 960Nm, što je dovoljno za ubrzanje od 0-100km/h za manje od 3 sekunde, a do 200km/h za 9,88 sekundi.

Albert Birman, nekadašnji šef BMW M odelenja koji je sada šef odelenja za istraživanje i razvoj u Hyundaiju, opisuje novi koncept kao “revolucionarno novo poglavlje elektrifikovanih performansi”. On kaže da inženjeri N odelenja ovim automobilom zalaze u novu teritoriju performansi i dinamike sa nultim emisijama.

Hyundai je odabrao hrvatsku kompaniju Rimac za ključnog partnera u razvoju električnih vozila. Južnokorejska kompanija plasirala je velika ulaganja u start ap novog električnog vozila i navodi da će nova platforma “nastaviti da evoluira zajedno sa rastom partnerstva sa Rimcem”.

Šef proizvodnjeu Hyundaiju Tomas Šemera izjavio je da RM20e jasno najavljuje buduće elektrifikovane aspiracije N odelenja ove marke i da N divizija ulazi u prestižni žanr performansi na nivou supermodela.

“RM20e dokazuje da N vozačko uzbuđenje neće biti kompromitovano, čak ni u varijantama elektrifikovanih modela”, rekoa je Šemera.

Hyundai planira da u narednih pet godina plasira 44 ekološki prihvatljiva modela, a sudeći prema ovom konceptu, među njima će se naći i auotmobili sa N oznakom.

Prethodni tekst2021 Audi RS 5
Sledeći tekstMercedes GenH2 Truck koncept

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here