Mercedes GenH2 Truck koncept

0
73

Mercedes je predstavio konceptualni GenH2 Truck koji prikazuje potencijalnu budućnost komercijalnog teretnog saobraćaja na dugim dionicama.

GenH2 je kamion sa električnim pogonom koji kao gorivo koristi vodonik za pretvaranje u električnu energiju u gorivnim ćelijama. Proizvedena snaga potom se šalje u pogonski sistem. Slična rešenja za kamione ranije su prikazali Toyota, Nikola i Hyundai.

Sa razervoarom punim vodonika u tečnom obliku Mercedesov kamion može da pređe više od 990km, što je uporedivo sa kamionom na dizelski pogon. Prednost uodnosu na najavljeni električni Teslin Semi kamion sa obećanom autonomijom od 800km je u mnogo bržem punjenju rezervoara za vodonik. Ipak, prednost je za sada samo teoretska jer je ovu materiju trenutno skoro nemoguće kupiti u većem delu sveta.

Mercedes je ozbiljno pristupio ovom konceptu i najavljuje serijsku verziju čija će testiranja mušterije moći da obavljaju od 2023. godine. Potpuna komercijalizacija modela očekuje se iza 2025. godine.

U serijskoj verziji postojaće sistem sa dva motora, a svaki pojedinačno kontinuirano isporučuje 310KS i 1575Nm. U uobičajenim situacijama motori povlače energiju iz gorivnih ćelija, ali pri najvećem opterećenju energija će stizati i iz baterije relativno malog kapaciteta od 70kWh. Ona će se koristiti samo povremeno, kada kamion snažno ubrzava ili ide uz veliki uspon.

Daimler je sklopio partnerstvo sa kompanijom Volvo Trucks radi razvoja pogonskog sklopa. Obe kompanije teže ka tome da koriste obnovljivu energiju za razdvajanje vode na kiseonik i vodonik i za izgradnju infrastrukture za vodonik. Druga opcija je dobijanje vodonika iz prirodnog gasa tehnologijom izdvajanja ugljenika da bi se napravilo ugljenično neutralno gorivo.

Daimler razvija i električne kamione sa baterijama za kraće rute, a Fuse eCanter je u prodaji od 2017. godine. U najavi za 2021. je električni kamion iz serije Mercedes eActros sa autonomijom od 200km i sa autonomijom od 500km od 2024. godine.

Kada je reč o automobilima, Mercedes namerava da se drži baterijskog električnog pogona, jer smatra da je to u ovom trenutku pogodnije rešenje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here