Nissan Z Proto koncept

0
166
NAS SPONZOR

Nissan je predstavio koncept Z Proto, kojim najavljuje sportski model iz Z serije sa twin-turbo V6 motorom i pogonom na zadnjim točkovima. Nažalost, japanska kompanija je istovremeno objavila da se budući model neće prodavati u Evropi.

Proto ima klasične Z stilske karakteristike, čak i žutu boju po kojoj su bili poznati originalni 240Z i 300ZX iz osamdesetih. Koncept je dugačak 4382mm, širok 1850mm i visok 1310mm, što znači da je za 12cm duži i nešto širi od aktuelnog 370Z, dok mu je linija krova niža za pola centimetra.

Kabina izgleda kao da je spremna za serijsku proizvodnju. Tu je 12,3 inčna digitalna instrument tabla sa crvenim poljem koje počinje na poziciji 12 sati i Z upravljač sa brojnim komandama.

Nissan za sada nije objavio mnogo o mehanici i pogonu koncepta, ali je saopštio da automobil koristi pojačani twin-turbo V6 benzinski motor i šestostepeni manuelni menjač. “Serijom Z donosimo vozačima uzbuđenje čistog sportskog automobila. Više od 50 godina zajedno stvaramo Z legendu. Novi Z stiže”, izjavio je šef Nissana Makoto Učida.

Očekivalo se da će novi Z biti globalni model, ali je Nissan tokom onlajn prezentacije koncepta saopštio da se automobil neće prodavati u Evropi.

“Opadanje evropskog tržišta sportskih automobila i specifične regulative o emisijama znače da Nissan nije u stanju da napravi održiv poslovni slučaj za uvođenje proizvodne verzije nove generacije Z modela u Evropu. U Evropi prioriteti Nissana ostaju posvećenost obnavljanju linije krosovera i ubrzavanje strategije elektrifikacije ponude”, objavio je japanski proizvođač.

Prethodni tekstTržište: Oporavak u julu, ponovo pad u avgustu
Sledeći tekstBMW 128ti stiže u novembru

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here