Predstavljen novi Hyundai Tucson

0
32

Hyundai je predstavio novi Tucson, SUV model koji je temeljno prerađen i stilizovan novim dizajnerksim jezikom. Uz nove tehnologije i osvežavanje šasije, novi Tucon je deo Hyundaijevog plana o podizanju ovog modela u višu tržišnu klasu.

Serijska verzija je zadržala mnogo elmenata koncepta Vision T. Prednjim delom dominira nova maska sa integrisanim LED dnevnim svetlima koja su prikrivena kada se vozilo ne koristi. Linije na karoseriji su veoma naglašene, a na zadnjem kraju glavni elementi su LED traka koja povezuje svetlosne grupe i hromirana lajsna koja se spušta niz C stub.

Novi Tucson je neznatno duži i širi nego do sada, a međuosovinski razmak povećan je za 10mm. Putnici imaju 26mm više prostora za noge, a kapacitet prtljažnika je 620l za benzinske modele sa prednjim pogonom.

Veličina felni je od 17 do 19 inča, a kupci će moći da biraju između devet boja karoserije. Svaka se može kombinovati sa kontrastnim krovom.

Velike izmene obuhvatile su i enterijer. Digitalna instrument tabla i centralna konzola su spuštene radi što bolje vidljivosti, a dizajn je definisan hromiranim linijama koje su povijene preko vrata i centralnog dela prednjeg panela.

Hyundai napominje da je poboljšan kvalitet upotrebljenih materijala, a kupci mogu da biraju između bež ili crnog tapacirunga od kože ili platna, pored kontrastnog crnog paketa. Ambijentalno osvetljenje obuhvata 64 boje.

Iza novog upravljača je digitalna instrument tabla od 10,25 inča, a još jedan ekran u sredini služi za multimedijalne sadržaje i sadrži Androdi Auto i Apple CarPlay funkcije. Novost je i funcija navigacije koja pamti poslednju milju puta i šalje je na mobilni telefon kako bi putvanje moglo da se završi peške ako automobil ne može da se parkira tačno na odredištu.

Centralna konzola ima osvetljene površine za primanje komandi umesto prekidača i tastera. Selektor za stepene prenosa promenjen je u kompaktnu jedinicu čija je veza elektirčna, a ne mehanička.

Nova je i ponuda motora, a centralno mesto imaju elektrifikovani agregati. Početna ponuda je 1,6 litarski benzinac od 150KS sa šestostepenim maneulenim menjačem i pogonom na prednjim ili svim točkovima.

Biće dostupni i blagi hibridni pogonu sa 1,6 litarskim turbo motorom i električnom asistencijom u specifikaciji od 150KS i 180KS, uz opcini pogon na obe osovine. Obe verzije se nude sa novim šestostepenim manuelnim menjačem koji nema kvačilo ili sedmostepenim automatikom. Najavljen je i elektrifikovani dizelaš od 135KS.

Od početka prodaje u ponudi će biti i hibridna verzija čiji se pogon sastoji od 1,6 litarskog bezinskog motora, elektro agregata od 60KS i baterije kapaciteta 1,49kWh. Plag-in hibridni model stiže 2021. godine.

Kupci će prvi put moći da biraju između dva setapa ogibljenja. Pored standardnog, viši paketi opreme podrazumevaju elektronski kontrolisane adaptivne amortizere koji rade u profilima Normal, Eco i Sport.

Ugrađeno je mnogo novih asistencija koje pomažu vozaču, a najvažnija je funkcija poluautonomne vožnje na auto-putu. Sistem može da automatski ubrzava i koči i da drži zadato rastojanje od vozila ispred, a takođe vodi i računa o vožnji unutar saobraćajne trake. Novost je i funkcija daljinskog automatizovanog parkiranja koje se aktivira pritiskom tastera na ključu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here