Nissan Z Proto imaće manuelni menjač

0
23

Sledeći Nissanov model za oznakom Z zvaće se Proto, a japanska kompanija je počela da objavljuje materijale kojima najavljuje ovaj model. Ovog puta detalj koji se ističe je manuelni menjač, a možemo da čujemo i zvuk motora.

Ispred menjača ovog retro inspirisanog kupea su dva tastera, a verovatno je reč o funkcijama auto-blip koja olakšava spuštanje u niže stepene prenosa i istovremeno kočenje, kakvu ima sadašnji 370Z, dok drugi taster služi za pokretanje motora.

Kratki video otkriva i osnovne konture vozila, a skicu je predstavio Alfonso Albaisa, Nissanov potpredsednik za globalni dizajn. Uočljivi su oštar ugao pod kojim se spušta zadnje staklo, horizontalno postavljena zadnja svetla i C stub koji zaajedno podsećaju na originalni 240Z.

Za sada nije poznato koji će motor koristiti novi Z kupe, ali jedna od opcija je VR30DDTT trolitarski V6 sa dva turba iz limuzine Skyline za japansko tržište i Inifinitijevih modela Q50 i Q60. Taj motor proizvodi do 400KS.

Alternativno može biti iskorišten i 1,8 litarski turbo četvorocilindraš iz Alpine A110 i Renault Megana RS u specifikaciji od 250KS do 300KS.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here