Rano jutros je konačno i zvanično objavljeno ono o čemu se priča već mesecima – Sergio Perez napušta Racing Point F1 ekipu i na njegovo mesto dolazi Sebastian Vettel.

Iako su za ovo svi znali, većina (uključujući i nas) nije baš tako lako mogla poverovati da će to baš tako biti. Čekala se definitvna zvanična potvrda da bi se ova vest objavila, a mogli smo komotno i pre tri ili četiri nedelje. Razlog za “teško verovanje” je što četvorostruki šampion prelazi u ekipu sa sredine grida, a pored toga Sergio Perez je ne tako davno potpisao ugovor do kraja 2022. godine i da pri tome ima sponzore koji dobrano finansiraju njegovu karijeru. Suma od 30-tak miliona dolara godišnje se ne odbacuje baš tek tako, naravno sem kada neko ima lične porodične interese.

U avgustu 2018. godine, Lawrence Stroll (skraćeno od prezimena Strulovitch) je okupio konzorcijum koji je kupio Force India F1 ekipu, koja godinama ima reputaciju da sa jako malo novca pravi sasvim pristojne bolide. Sergio Perez je u određenoj meri bio zaslužan za promenu vlasnika, jer je pokrenuo određene legalne procedure kako bi Stroll došao u poziciji da otkupi ekipu koju Vijay Mallya nije hteo da proda. Zbog toga se Perez smatrao bitnim delom ekipe, tu je bio pomenuti ugovor i sve ostalo. Naravno, na kraju te godine Lance Stroll prelazi u ovu ekipu, koja postaje Racing Point. Krajem prošle godine, Lawrence Stroll i isti konzorcijum kupuje nešto preko 16% akcija kompanije Aston Martin, pa je tada zvanično najavljeno da će Racing Point od 2021. godine nositi ime Aston Martin Racing. Saradnja sa ekipom Red Bull se obustavlja, što je pogodno za obe strane sa obzirom na Honda i Red Bull relacije. Naravno, motori ostaju Mercedes jer Aston Martin i u svoje automobile ugrađuje motore nemačkog proizvođača. Sigurno je upravo ovo jedan od glavnih razloga zbog čega je Vettel zainteresovan za Aston Martin F1 projekat. Eto, sada se konačno dokopao Mercedes motora. Nova direktiva u vezi sa modovima motora koja obavezuje da isti režimi uvek budu u upotrebi na svi motorima određenog proizvođača može da pomogne, a tu je i velika promena pravila najavljena za 2022. godinu. Takođe, tu su priče da bi Toto Wolff mogao uzeti veće učešće u novoj Aston Marton ekipi u kojoj ima deo akcija (gde nema), pa bi to moglo doprineti ozbiljnosti projektu i još jedan je od parametara koji su Vettel-u obrazloženi. Naravno, možemo se pitati koliko milisekundi treba da prođe od momenta kada bi eventualno McLaren ili Aston Martin počeli da pobeđuju Mercedes pa do povlačenja Mercedes-a iz F1, ali to je već neko treće pitanje.

Ono što je sada aktuelno, Vettel će u naredne dve godine biti prisutan u F1, a koliko toga će se ostvariti, ostaje da vidimo. Aktuelni Racing Point bolid je sada bolji od Ferrari-ja (a kako i da ne bude, kada je u pitanju prošlogodšnji Mercedes bolid), a tako će biti i sledeće godine. Tako se Vettel bar neće toliko mnogo mučiti da izađe iz Q1 na kvalifikacijama. Ipak, i dalje ostaje iznenađenje da je Vettel ovu ponudu prihvatio i da u realnosti bude Lance Stroll „baby siter“ servis. Samo zbog toga je Lawrence Stroll isplatio ugovor Perez-u, odrekao se sponzora i još platio pristojnu svotu za Vettel-a jer će Sebastian biti fin „metar“ u kome može da se izmeri Lance. Četvorostruki šampion koji odavno nije vozač koji je nekada bio, odličan je način da se sa nule podigne Lance Stroll kredibilitet. U ovoj činjenici je i glavni problem koji ima Vettel, jer je svoj ugled u zadnje dve godine dramatično srozao, pa ni jedan od velikih timova jednostavno nema želju da sa njim razgovara. Na primer, da je Vettel uradio Leclerc-u ono što je Alonso uradio Vandoorne-u, ništa od ovog ne bi bilo i Ferrari bi molio Vettel-a da ostane sa šleperima novca. Ovako Vettel sledeće godine odlazi u svoju poslednju F1 stanicu. Da se Vettel odlučio da pauzira jednu sezonu, pa iza kulisa „boksuje“ mestu u Mercedes-u, možda bi imao bolje šanse za tako nešto i to je opcija koju smo mislili da je verovatnija. Ali očigledno je Vettel procenio da od toga nema ništa, pa se opredelio za „daj šta daš“ opciju.

Sergio Perez je u svojoj objavi o napuštanju Racing Point ekipa zvučao kao da završava F1 karijeru, iako ima na raspolaganju dve opcije. Prva je Alfa, jer Kimi Raikkonen će verovatno završiti svoju F1 avanturu. Druga i realnija opcija je Haas, kome može da znači novac koji Perez donosi kao i činjenica da je mnogo konstantiji i sigurniji vozač od Grossjean-a. Kada se ovo rasplete, sva bitna mesta za sledeću sezonu će biti fiksirana pa ćemo bar znači vozače koji će se boriti za mesta od drugog pa na dalje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here