Škoda ukinula električni Citigo-e iV

0
41

Škoda je saopštila da u doglednoj budućnosti u ponudi neće imati manje elektrifikovane modele i da obustavlja proizvodnju električnog Citigo-e iV. Češka firma za sada neće imati manji elektrifikovani model od Octavije.

Škoda je upravo lansirala svoj prvi potpuno električni model Enyaq, zasnovan na Volkswagenovoj MEB platformi. Citigo-e iV je predstavljen prošle godine, a reč je o električnoj konverziji regularnog gradskog automobila i sestrinskog vozila sa VW e-up! i SEAT Mii Electric. Ova dva modela i dalje ostaju u ponudi, ali Škodina verzija se više neće proizvoditi nakon što su prodati svi napravljeni primerci.

Škodin šef prodaje i marketinga Alen Favi izjavio je da je električni Citigo rasprodat i da neće imati zamenu te da Škoda u budućnosti ne namerava da ponudi električni model ove veličine.

Fabi veruje da će plag-in hibridna Octavia bolje predstavljati Škodu na tržištima sa ubrzanim rastom prodaje elektrifikovanih modela. On je rekao da je teško opravdati plag-in hibridni pogon čak i u većoj Scali, a pogotovo u manjim modelima.

Da budemo jasni – ova tehnologija je i dalje ekstremno skupa, pa biste morali da imate bazu kupaca sa kupovnom moći za cenu te tehnologije. Ili da prihvatite da ćete gubiti novac, što za nas nije opcija. Nismo zainteresovani da idemo u manje segmente sa plag-in hibridima, znajući da niko neće biti spreman da ih plati“, rekao je zvaničnik Škode.

Volkswagen grupacija priprema manji i jeftiniji električni model na platformi MEB Entry, a ostaje da se vidi da li će Škoda biti deo tih planova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here