Novi Jaguar XE Roadster

0
1449
12jaguar_xk_roadster_0.jpg
NAS SPONZOR

Ovo je auto koji smo svi dugo čekali. To je mali Jaguar Roadster sa dva sedišta. Prvi prototip je snimljen na testiranju blizu sedišta kompanije u Engleskoj.

Novi model pod kodnim imenom XE će biti rangiran ispod trenutnog modela XK i biće duhovni naslednik legendarnog modela E-Type. U cilju bolje prodaje od Porsche modela, on će imati cenu negde između modela Boxster i 911, zahvaljujući kompaktnom kućištu, dva sedišta i platnenom krovu na sklapanje. Planira se da bude jedan od najprodavanijih Jaguar modela u Evropi, SAD i Dalekom istoku.

12jaguar_xk_roadster_1.jpg

Ispod karoserije se nalazi modifikovani zadnji pogon, aluminijumska šasija sa modela XK sa mnogo kraćim međuosovinskim rastojanjem što se i vidi na ovom prototipu uhvaćenom na slikama blizu Jaguar-ovog inženjeriskog centra u mestu Whitley.

12jaguar_xk_roadster_2.jpg

Detalji oko motori su još nepoznati, ali se očekuje da će XE motor imati karakteristike novih V6 motora sa ugrađenim kompanijskim automatskim menjačem sa šest brzina. Kao i kod sportskog supercharged modela R Type, postoji veoma izgledna mogućnost ugradnje dizel motora poslednje generacije.

12jaguar_xk_roadster_3.jpg

Informacije kažu da je Jaguar odlučio da otkrije svoj novi koncept XE Roadster početkom 2012, potencijalno na Salonu automobila u Ženevi, dok prodaja novog modela treba da počne u 2013 sa cenom između 40.000 i 50.000 funti.

Prethodni tekstUhvaćena nova Ford Fiesta SUV
Sledeći tekstAprilia SR max, novi model

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here