2021 Volkswagen Golf Variant

0
45

Volkswagen je predstavio karavansku verziju Golfa osme generacije u standardnoj i Alltrack verziji. Ovim je porodica Golf kompletirana posle premijere standardnog hečbeka, GTI, GTD i GTE varijanti.

Golf Variant dugačak je 4,63 metra, odnosno duži je za 66mm od karavana sedme generacije. Širina i visina su mu slični prethodniku.

Dodatna dužina je koncentrisana na međuosovinski razmak, pa su putnici dobili dodatnih 38mm prostora za noge. I prtljažnik je veći nego do sada – za 6 litara sa podignutim sedištima (611 litara) i za 22 litra sa oborenim sedištima (1642 litra).

Prljažnik je opremljen uobičajenim kukama, utičnicama od 12V i 230V, a dosupna je kuka za vuču prikolice na izvlačenje. Opciono, može se dobiti sistem za otvaranje i zatvaranje vrata prljažnika pokretom noge ispod zadnjeg branika.

Karavan je identičan hečbeku od prednjeg kraja do B stubova, a nadalje se krov spušta prema zadnjem kraju u stilu kupea. Oštro zakošeno zadnje staklo i jedinstven dizajn zadnjih svetlosnih grupa dodatno razdvajaju ovaj Golf od regularnog hečbeka.

Alltrack je opremljen elementima za zaštitu donjeg dela karoserije kao i prethodna generacija. Ovaj model ponovo popunjava prostor između karavana i SUV-a sa povećanim klirensom, plastičnim panelima sa donje strane, jedinstvenim branicima i posebnim trimom u kabini.

Volkswagen je saopštio da Alltrack može da povuče teret do 2000kg na usponu od 12%. 4Motion pogon na svim točkovima je deo standardnog paketa.

U karavan će se ugrađivati ista serija benzinskih i dizelskih motora sa tri i četiri cilindra kao u hečbeku. To podrazumeva i eTSI blage hibridne varijante sa novim katalizatorom, koje, prema navodima Volkswagena, predstavljaju “najčistije turbodizelske motore u svetu”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here