NK MOTO TEST: Aprilia Sportcity One 50 2T

0
5595
sportcity0.jpg

sportcity0.jpg

Aprilia je drugi najveći proizvođač motorcikala i skutera u Evropi, a istovremeno su jedina evropska kompanija koja u svojoj ponudi ima kompletan program na dva točka, od 50 do 1000 ccm. Strast, entuzijazam i tehnologija su najznačajnije karakteristike Aprilije, kompanije koja voli izazove i uvek teži pobedi, kako na stazi tako i na tržištu..


Istorija

Aprilia je osnovana po završetku II Svetskog rata, u gradiću Noale u blizini Venecije, i izrasla je od malog proizvođača bicikala u jednog od najznačajnijeg proizvođača motorcikala kako u Italiji tako i u Evropi i svetu, pogotovu po pitanju ostvarivanja rezultata, organizacije proizvodnje, tehnološkog razvoja, dizajna i upravljanja ljudskim resursima.

sportcity1.jpg

 

1968. godina predstavlja početak proizvodnje motorcikala, prvi model je bio od 50ccm nazvan Colibri.
Aprilija je do sada uspešno pratila i predviđala trendove na motorciklističkom tržištu, proizvodeći takve motorcikle koji su mogli da zadovolje potražnju i očekivanja svojih kupaca.

Image

 

Od 2004. godine Aprilia je jedna od sedam marki u vlasništvu Piaggio grupacije. Aprilia je četvrti svetski proizvođač motocikala sa prodajom vrednom 1,5 milijardi evra i proizvodnim kapacitetom od preko 600.000 jedinica i prisutnošću u 50 zemalja.

Sport

Uprkos tome što je relativno mala fabrika po globalnim standardima, Aprilia je vrlo aktivna u moto sportu. U periodu od 1985. godine (prvo učešće na trkama) do 2000. godine, Aprilija je osvojila 15 titula Svetskih šampionata, 111 puta je bila pobednik na World Championship GP trkama i 5 puta pobednik u Superbike klasi.

Image

 

15. avgusta 2010. godine, Aprilia je postala najuspešniji motorciklistički brand u istoriji sportskih takmičenja, nadmašivši MV Agustu sa rekordnih 276 pobeda.

26. septembra 2010. godine Aprilia sa Max Biaggi-jem osvolija je SuberBike Svetsko prvenstvo.
Pored odličnih rezultata na trkačkim stazama i uspeha velikih motorcikala, Aprilia nije zaboravila skutere, što se pokazalo kao vrlo značajno, jer danas prodaja skutera nosi 80% ukupne prodaje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here