24H Nordschleife: Mini Coupe JCW debituje

0
1355
Image

 

Mini će svoj novi model, Coupe, predstaviti u trkačkom okruženju. Dve posade će koristiti John Cooper Works pripremljena Mini Coupe vozila sa kojima će nastupiti na predstojećoj trci 24 časa Nürburgring-Nordschleife.


BMW, odnosno Mini, će demonstrirati da je u osnovnom genetskom kodu Mini vozila – automobilske trke. Na kultnoj trci 24 časa Nordšlajfa, Mini će biti predstavljen sa dve Mini Coupe JCW Endurance posade, dok će serijsko vozilo biti ponuđeno kupcima tek tokom jeseni 2011. godine.

Image

 

Trkačka varijanta Mini Coupe modela nosi naziv JCW Endurance, a koristi provereni 1,6 litarski četovorocilindrični benzinski turbo agregat, kojeg je John Cooper Works odeljenje tjuniralo da proizvodi 250KS i 330Nm, što omogućava postizanje maksimalne brzine preko 240kmč.

Image

 

Tradicionalno dobre vozne karakteristike Mini vozila će u trkačkoj varijanti biti dodatno unapređene kako bi se u što lakše savladala veoma kompleksna staza kakva je Nordschleife. Naravno, sva neophodna sigurnosna unapređenja koja su obavezna za vozila koja učestvuju na automobilskoj trci su prisutna – sigurnosni kavez, pojas u šest tačaka i HANS sistem. Na polju aktivne sigurnosti Mini Coupe poseduje Racing ABS sistem, ali i posebno optimizovani DSC za trkačke uslove.

Image

 

Tehnički podaci:

MINI John Cooper Works Coupé Endurance

Motor: Četvorocilindrični benzinski sa twin scroll turbo punjačem i direktnim ubrizgavanjem goriva
Zapremina: 1598 cc
Snaga: oko 250KS
Moment: oko 330Nm
Maksimalna brzina: preko 240kmč

Točkovi: 17“ Borbet felne sa Dunlop 215/45 R17 slikovima ili 205/620 R17 kišnim gumama.

Težina: 965kg
Međuosovinsko rastojanje: 2467mm
Rezervoar goriva: 100l

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here