Zatezanje bora Peugeota 5008

0
50

Ovo je osveženi Peugeot 5008. Revidirani SUV dobio je tehnološka unapređenja, restilizaciju karoserije i nove pakete opreme, a prodaja počinje krajem ove godine.

Najveća izmena je na prednjem kraju, koji je sada usklađen sa hečbekom 208 i limuzinom 508 sa velikom maskom bez okvira, slično oblikovanim svetlosnim grupama i parom koso postavljenih LED dnevnih svetala.

U kabini je revidirana multimedijalna postavka ugradnjom nove verzije digitalne instrument table od 12,3 inča i novog desetoinčnog ekrana za info i zabavne sadržaje, preko kojeg se kontrolišu razne funkcije. Tu je i sedam tastera sa prečicama za funkcije navigacije, klima uređaja u medija.

Prerađeni su sistemi vožnje unutar saobraćajne trake, autonomnog kočenja i adaptivnog tempomata, koji može samostalno da zaustavi i pokrene vozilo u saobraćajnim gužvama. Peugeot je unapredio i tehnologiju očitavanja saobraćajnih znakova i dodao upozorenja za jednosmerne ulice i zone bez preticanja.

Dostupan je i Peugeutov sistem Nigh Vision. Ova tehnologija koristi ultraljubičasti senzor za detektovanje pešaka i životinja na udaljenosti do 250 metara ispred vozila kada nema dovoljno svetla. Slika se prikazuje na digitalnoj instrument tabli u obliku analognih instrumenata.

Trimovi sa opremom sada su podeljeni u Active, Allure i GT – a svaka specifikacija može biti pojačana dodatnom kozmetičkom i tehnološkom opremom. Početni trim podrazumeva felne od 17 inča, dvozonski klima uređaj, zadnje parking senzore i DAB radio. Srednji dodaje elektrifikovane retrovizore, prednje parking senzore i zadnju kameru sa pokrivanjem 180 stepeni. Felne su prečnika 18 inča, tu su i krovne šine, zatamnjena stakla i multimedijalni ekran od 10 inča. Ovaj trim se može pojačati beskontaktnim ključem, unikatnim tapacirungom, suvozačkim sedištem sa funkcijom razvlačenja i ambijentalnim osvetljenjem kabine.

Peugeot 5008 GT dolazi sa felnama od 18 inča, LED prednjim svetlima, kontrastnim crnim krovom i unutrašnjim retrovizorom bez okvira. Za njega su sada dostupni i kožni nappa tapacirung i površine od tamnog drveta na vratima. GT Pack donosi set novih felni od 19 inča, pokretanje vrata prljažnika bez pritiska rukom, Focal premijum audio sistem od 515W i par elektronski podesivih prednjih sedišta sa funkcijom masaže. Black Pack donosi zatamnjene elemente eksterijera.

U ponudi su četiri motora – dva benzinca i dva dizelaša. Od benzinaca su tu 1,2 litarska jedinica od 130KS i 1,6 litarska od 180KS. Oba motora mogu se dobiti sa osmostepenim automatikom, a prvi i sa šestostepnim manuelnim menjačem. Od dizelaša kupci mogu da dobiju 1,5 litarski agregat od 130KS ili dvolitarsku jedinicu koja isporučuje 180KS. Ponuda menjača ista je kao kod benzinaca.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here