Zatezanje bora Peugeota 5008

0
155
NAS SPONZOR

Ovo je osveženi Peugeot 5008. Revidirani SUV dobio je tehnološka unapređenja, restilizaciju karoserije i nove pakete opreme, a prodaja počinje krajem ove godine.

Najveća izmena je na prednjem kraju, koji je sada usklađen sa hečbekom 208 i limuzinom 508 sa velikom maskom bez okvira, slično oblikovanim svetlosnim grupama i parom koso postavljenih LED dnevnih svetala.

U kabini je revidirana multimedijalna postavka ugradnjom nove verzije digitalne instrument table od 12,3 inča i novog desetoinčnog ekrana za info i zabavne sadržaje, preko kojeg se kontrolišu razne funkcije. Tu je i sedam tastera sa prečicama za funkcije navigacije, klima uređaja u medija.

Prerađeni su sistemi vožnje unutar saobraćajne trake, autonomnog kočenja i adaptivnog tempomata, koji može samostalno da zaustavi i pokrene vozilo u saobraćajnim gužvama. Peugeot je unapredio i tehnologiju očitavanja saobraćajnih znakova i dodao upozorenja za jednosmerne ulice i zone bez preticanja.

Dostupan je i Peugeutov sistem Nigh Vision. Ova tehnologija koristi ultraljubičasti senzor za detektovanje pešaka i životinja na udaljenosti do 250 metara ispred vozila kada nema dovoljno svetla. Slika se prikazuje na digitalnoj instrument tabli u obliku analognih instrumenata.

Trimovi sa opremom sada su podeljeni u Active, Allure i GT – a svaka specifikacija može biti pojačana dodatnom kozmetičkom i tehnološkom opremom. Početni trim podrazumeva felne od 17 inča, dvozonski klima uređaj, zadnje parking senzore i DAB radio. Srednji dodaje elektrifikovane retrovizore, prednje parking senzore i zadnju kameru sa pokrivanjem 180 stepeni. Felne su prečnika 18 inča, tu su i krovne šine, zatamnjena stakla i multimedijalni ekran od 10 inča. Ovaj trim se može pojačati beskontaktnim ključem, unikatnim tapacirungom, suvozačkim sedištem sa funkcijom razvlačenja i ambijentalnim osvetljenjem kabine.

Peugeot 5008 GT dolazi sa felnama od 18 inča, LED prednjim svetlima, kontrastnim crnim krovom i unutrašnjim retrovizorom bez okvira. Za njega su sada dostupni i kožni nappa tapacirung i površine od tamnog drveta na vratima. GT Pack donosi set novih felni od 19 inča, pokretanje vrata prljažnika bez pritiska rukom, Focal premijum audio sistem od 515W i par elektronski podesivih prednjih sedišta sa funkcijom masaže. Black Pack donosi zatamnjene elemente eksterijera.

U ponudi su četiri motora – dva benzinca i dva dizelaša. Od benzinaca su tu 1,2 litarska jedinica od 130KS i 1,6 litarska od 180KS. Oba motora mogu se dobiti sa osmostepenim automatikom, a prvi i sa šestostepnim manuelnim menjačem. Od dizelaša kupci mogu da dobiju 1,5 litarski agregat od 130KS ili dvolitarsku jedinicu koja isporučuje 180KS. Ponuda menjača ista je kao kod benzinaca.

Prethodni tekstF1: Hamilton najbržim krugom u istoriji F1 stigao do pol pozicije u Monci
Sledeći tekstBentley Flying Spur sa sportskim paketom

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here