Predstavljena nova Mercedesova S klasa

0
100

Mercedes je predstavio sedmu generaciju S klase, svog top modela i konkurenta novom Audiju A8 i osveženoj BMW Seriji 7. Nemački proizvođač tvrdi da je ovo “najbolji automobil na svetu”. Prodaja u Evropi počinje u decembru, a u SAD i Kini u februaru.

Nova S klasa je prvi Mercedesov model koji koristi novu MRA platformu za limuzine, koja omogućava da se uz tradicionalne kvalitete luksuza i komfora u vozilo ugrade i najnovije tehnologije u kabini, što će se kasnije odraziti i na C i E klasu.

Mercedes je potvrdio dve verzije za evropsko tržište – sa standardnim i produženim međuosovinskim razmakom. Standardna S klasa je dugačka 5179mm, a produžena 5289mm. U oba slučaja, u dodatnom prostoru uživaju putnici na zadnjim sedištima, pošto imaju više mesta za noge i glave nego ikada do sada. Povećan je i prtljažnik za 20 litara, pa sada ima zapreminu od 550 litara.

Prednja maska je veća nego ikada do sada, a sa strana su Multibeam LED svetla, koja su dostupna i sa projektorima snopova u okviru novog sistema Digital Light. Ova tehnologija može da projektuje oblike i simbole na putu ispred vozila, upozorava vozača na opasnosti poput radova na putu, semafora, pešaka, a može i da projektuje smernice za saobraćajne trake.

Bokovi su uglađeniji nego do sada, a kvake koje se uvlače u karoseriju su na listi opcija, Zadni kraj definisan je trougaonim svetlosnim grupama koje su povezane hromiranom trakom. Čitav oblik automobila je aerodinaminiji nego do sada, što poboljšava ekonomičnost, ali i smanjuje buku od vetra.

Ovog puta neće biti kupea niti kabrioleta, pa S klasa ostaje isključivo u formi limuzine. Kasnije će biti dodata i Maybach verzija, za koju šef odeljenja za istraživanja i razvoj Markus Šafer kaže da će biti izrazito osobena i veliki korak napred u porodici Maybach modela.

Najradikalnije izmene desile su se u kabini, gde je S klasa dobila potpuno novu arhitekturu oko novog MBUX multimedijalnog sistema druge generacije.

Kabinom dominira novi centralni OLED ekran dijagonale 12,8 inča u orijentaciji portreta. On je uklopljen u centralnu konzolu i smešten ispred potpuno nove, ravne površine koja se proteže čitavom širinom automobila. MBUX ima novi interfejs i prima ažuriranja putem interneta.

Nova digitalna instrument tabla ima 3D grafiku, a nov je i dizajn upravljača sa funkcijama koje se aktiviraju dodirom. Iza svega toga je novi head-up displej sa tehnologijom pojačane realnosti. On prikazuje signale za upozorenje i pravce iz navigacije, a može da ih prikaže kao da su projektovani u tri dimenzije na ulici. Dostupan je i standarndi HUD sa ovom tehnologijom. Mercedes je iz kabine uklonio 27 tastera koji su se nalazili na centralnoj konzoli prethodnog modela.

Nova S klasa u kabini može imati do tri ekrana u zadnjem delu. Dva fiksirana, dijagonale 11,6 inča, su postavljena na naslone prednjih sedišta i omogućavaju korisnicima da koriste internet, proveravaju elektronsku poštu ili gledaju televiziju, a tu je i tablet koji se može uzeti iz namenskog ležišta.

Mercedesovi Energizing selektibilni profili automatski kontrolišu autmosferu u enterijeru, menjaju ambijentalno svetlo, temperaturu vazduha, jačinu audio sistema i funkciju masaže. Novi režim kombinuje funkciju masaže i audio sistema, pa sedišta vibriraju u skladu sa niskim bas frekvencijama. Putnici na raspolaganju imaju šest programa.

Putnicima sada pomaže i MBUX asistent za enterijer. Ova tehnologija koristi kamere za praćenje pokreta glave, ruku i tela osoba u kabini i automatski aktivira određene funkcije u skladu sa iskazanim namerama. Na primer, ako vozač posegne rukom da dohvati nešto sa suvozačkog sedišta po mraku, iznad suvozačkog sedišta će se automatski upaliti svetlo. Spoljni retrovizori mogu se podešavati bez potrebe da se koristi fizički taster. Ako putnik pokuša da izađe dok prilazi drugo vozilo, svetlo u kabini S klase počeće da pulsira u crvenoj boji kao upozorenje.

Mercedes je sa novom S klasom uveo treći nivo poluautonomne vožnje. Kompanija navodi da ćе novi model od druge polovine 2021. godine biti sposoban za samostalnu vožnju na auto-putevia i u saobraćajnim gužvama. Vozač će moži da proverava elektronsku poštu ili surfuje internetom, a vozilo će, u odrešenim uslovima, moći potpuno samostalno da reaguje na dešavanja u saobraćaju i izbegava potencijalne sudare. Automobl je moguće parkirati ili pozvati sa parkinga na kraćim udaljenostima komandom sa smartfona.

Nova šasija stiže sa tehnologijom upravjkanja zadnjim točkovima i vazdušnim ogibljenjem koje radipod naponom od 48V. Mercedes tvrdi da je krug okretanja nove S klase sada kao kod standardnog hečbeka. Opciona E-Body aktivna kontorla ogibljenja moće da podigne jednu stranu vozila do 80mm uoči sudara, čime se smanjuje efekat udara. Airmatic ogibljenje sa kontinuirnaim podešavanjem je deo standardne opreme.

Mercedes je potvrdio da će u ponudi u početku biti samo trolitarsek turbo redne jedinice sa električnom asistencijom za benzince i tri dizelska agregata. Svi motori koriste isti devetostepeni automatski menjač, a maksimalna brzina je elektronski ograničena na 250km/h.

Ponuda benzinaca kreće od 2 450 4MATIC sa pogonom na svim točkovima. Motor proizvodi 365KS i 500Nm, a ubrzanje od 0-100km/h traje 5,1 sekundi. S 500 4MATIC ima 435KS i ubrzava do stotke za 4,9 sekundi.

Popularni S 350 d vraća se sa ili bez 4MATIC sistema i sa 290KS i 600Nm maksimalnog obrtnog momenta. Verzija sa pogonom na zadnjim točkovima ubrzava do 100km/h za 6,4 sekunde, a sa 4MATIC prenosom snage 6,2 sekunde. Deklarisana potrošnja goriva je 6,4l/100km. Iznad ove dve opcije je S 400  od 330KS i 700Nm, koji do stotke stiže za 5,4 sekunde.

V8 motor stiže u ponudu sledeće godine sa blagom hibridnom asistencijom na 48V, a u toku je razvoj plag-in hibridne varijante koja će moći da pređe 100km na elektrilnu energiju. Planirana je i AMG verzija, ali detalji nisu objavljeni.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here