2020 Kia Stonic

0
47

Kia je predstavila restilizovani Stonic sa tehnološkim izmenama i novim motorom. Osveženi krosover stiže na tržište ove zime.

Stonic će ubuduće moći da se dobije sa novim Ecodynamics+ blagim hibridnim benzinskim pogonom, koji se sastoji od jednolitarskog agregata sa tri cilindra, starterom-generatorom i kompaktnom baterijom.

Kupci će moći da biraju između dve specifikacije – od 100KS ili 120KS, odnosno maksimalnog obrtnog momenta od 168Nm ili 200Nm. Ovaj pogon standardno se kombinuje sa novim menjačem u kojem mehaničku vezu papučice kvačila i glavnog cilindra menja elektronski sistem.

Kia je saopštila da ovaj menjač smanjuje emisiju CO2 za oko 3% u uslovima stvarne vožnje, pošto ECU jedinica može da isključi motor i automatski pređe u režim “krstarenja” u neutralnoj brzini kada god je to pogodno. Ovaj sistem funkcioniše do brzine od 125km/h.

Stonic se ubuduće neće prodavati sa 1,6 litarskim dizelskim motorom od 115KS, a umesto njega se očekuje trocilindarski benzinac bez hibridne asistencije. Taj agregat biće kombinovan sa konvencionalnim šestostepenim manuelnim menjačem i isporučivaće 100KS.

Jedina uočljiva izmena spolja su redizajnirana LED prednja svetla i novi set felni od 16 inča. Kupci će moći da biraju između dve nove nijanse sive i plave boje, kao i nekoliko dvobojnih kombinacija.

Stonic je u kabini dobio dosta nove opreme – veći osmoinčni ekran i digitalnu instrument tablu dijagonale 4,2 inča u obliku analognih instrumenata. Enterijer je obojen u dve nove kombinacije sa trimom plave ili žute boje.

Novi multimedijalni sistem obuhvata podršku za Apple CarPlay i Android Auto. Satelistka navigacija prikazuje informacije o saobraćaju u realnom vremenu, kao i vremensku prognozu, podatke o slobodnim parking mestima i cenama goriva na najbližim pumpama.

Vozaču pomažu asistencija za vožnju unutar saobraćajne trake, adaptivni tempomat, inteligentno upozorenje na ograničenje brzine i asistencija za izbegavanje frontalnog sudara sa detekcijom pešaka, vozila i novim sistemom prepoznavanja biciklista.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here