Zagato IsoRivolta GTZ stiže u oktobru

0
60

Iz dizajnerskog studija Zagato stigle su slike budućeg modela IsoRivolta GTZ, čija se premijera očekuje u oktobru. Ovaj model posvećen je italijansko-američkoj saradnji u sferi automobila.

Sportski kupe inspirisan je modelom Iso A3/C iz šezedesetih, koji je bio trkačka verzija Zagata Grifo. Opšti koncept automobila nije promenjen – i dalje je Zagato zadužen za sitilizovanje karoserije, a ispod je veliki američki motor. Projektu je prethodio Vision Gran Turismo koncept 2017. godine.

Poput prethodnika, IsoRivolta GTZ ima Chevroletov V8 motor, odnosno modifikovani agregat i Corvette Z06 zapremine 6,8 litara. Podaci o snazi i maksimalnom obrtnom momentu još nisu objavljeni.

Za sada nije poznato mnogo o budućem modelu, ali Zagato navodi da će IsoRivolta GTZ imati karoseriju od ugljeničnih vlakana. Kompanija planira da napravi samo 19 primeraka, a 9 je već prodato.

Svi detalji biće objavljeni u oktobru, a potom će uslediti prve isporuke. Cena će biti poznata u narednih nekoliko meseci, ali automobil sigurno neće biti jeftin.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here