2021 Audi A7 Sportback 55 TFSI

0
784
NAS SPONZOR

Audi uvodi novi model u ponudu za 2021. godinu, namenjen kupcima koji ne žele da žrtvuju sportski stil zbog ekološke osveštenosti. Model je A7 Sportback 55 TFSI e quattro i opremljen je plag-in hibridnim pogonom.

Pored specifičnog pogona, automobil je karakterističan i po još nekim dodacima. Standardno dolazi u S Line stilskom paketu, sa matriks LED prednjim svetlima, felnama od 20 inča, kamerom koja pokriva pun krug oko vozila i digitalnom instrument tablom sa grafikom posebnom za ovaj model.

Pogon čine dvolitarski turbo redni benzinski motor sa četiri cilindra i jedan električni agregat povezan sa sedmostepenim automatskim menjačem. Ukupna snaga je 365KS i 500Nm maksimalnog obrtnog momenta koji je dostupan već od 1250 obrtaja. Snaga se prenosi na sve točkove.

Ubrzanje od 0-100km/h traje 5,7 sekundi, a maksimalna brzina je 250km/h.

Električni motor se napaja iz baterije kapaciteta 14,1kWh, koja je smeštena ispod prtljažnika. Audi napominje da to nije kompromitovalo zapreminu prtljažnika, pa je ona istao kao u standardnom A7. Moguća je i vožnja korištenjem samo električne energije, ali podaci o autonomiji još nisu objavljeni.

Vozilo je opremljeno naprednim kompjuterskim sistemom koji može da kreira prediktivne strategije za rad u eletričnom ili hibridnom režimu, kao i za rekuperaciju energije u zavisnosti od stanja u saobraćaju, dužine putovanja, čak i razlike i nadmorskoj visini između polazne i završne tačke vožnje da bi se poboljšala efikasnost. Sistem na osnovu podataka sa mape obaveštava vozača kada je najbolje otpustiti gas, na primer ako se približava skretanje ili raskrsnica.

Prethodni tekstMorgan – nova arhitektura posle 84 godine
Sledeći tekstMercedes S klasa – detalji enterijera