Otkriven koncept Škoda Speedster

0
1171
11skoda_speedster_concept_0.jpg

Napravljen posebno za Worthersee izložbu u mestu Reifnitz, Nemačka, Škoda je predstavila svoj interesantni koncept koji se zasniva na modelu Fabia Super 200 Rally Car nazvan Fabia vRS 200 Design Concept.

Ovaj događaj je skup svih pravih ljubitelja automobila iz VW Group-e, gde se predstavljaju fantasični i neobični automobili, kao što je 496 KS snažni Audi A1 koji se takođe pojavio na ovoj manifestaciji. Ni Škoda nije razočarala svoje lojalne simpatizere, tako da se pojavila sa ovim atraktivnim Roadster-om.

11skoda_speedster_concept_1.jpg

Sa odsečenim krovom i smanjenim vetrobranskim staklom, ljudi iz kompanije Škoda su ga nazvali "originalnim Roadster-om koji sprovodi dinamičnost i radost u sportskoj vožnji". Drugi posetioci priredbe su ovaj koncept pre mogli nazvati najneobičnijom verzijom Škode Fabia do sada. Odlikuje se velikim prednjim i zadnjim vratima i velikim unutrašnjim prostorom za komotni smeštaj četiri putnika.

11skoda_speedster_concept_2.jpg

Ali kao što se vidi, to je samo je koncept dizajnerske kreativnosti i ne nagoveštava da će postati serijski model kao što bi mnogi to želeli da ovaj auto postane. Ovaj koncept sa petoro vrata i bez krova, postavlja strukturnu rigidnost koja može biti važnija nego što bi bilo korisno iskustvo vožnje ovog modela. Da li su Česi negde pogrešili, pokazaće vreme i tržište.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here