2020 Audi e-tron

0
70

Audi je osvežio električni SUV e-tron za 2020. godinu dodavanjem dve varijante viših performansi sa oznakama e-tron S i e-tron Sportback S. Prodaja počinje tokom leta, a cene su 96.000 i 99.000 EUR.

Nove varijante ovog modela doalze sa značajno revidiranim elektirčnim pogonom, više snage, novim ogibljenjem, dizajnerskim izmenama i aerodinamičkim poboljšanjima.

S derivati imaju veću bateriju od 96kWh, dok je standardni e-tron sada dostupan samo sa baterijom kapaciteta 70kWh i autonomijom od 308km sa jednim punjenjem. Sledeća razlika je u tome što početni e-tron ima dva električna motora, a S verzije tri – dva na zadnjoj osovini, a jedan na prednjoj.

Ukupna snaga unapređenog pogona je 370kW, odnosno 503KS, a maksimalni obrtni momenat je 973Nm.

Deklarisano ubrzanje e-trona S od 0-100km/h je 4,5 sekundi, a maksimalna brzina je 208km/h u standardnoj i Sportback formi. Maksimalna autonomija je 356km, odnosno 361km za aerodinamičniji Sportback.

Audi je saopštio da je stavljanjem dva motora na zadnju osovinu omogućeno uklanjanje električnog diferencijala u zadnjem delu, a obrtni momenat može da se isporučuje pojedinačno na zadnje točkove direktno iz električnih agregata. Pogon je podešen na način da se više snage prenosi na zadnje točkove, a kada se izabere nivo kontrole trakcije Sport i režim vožnje Dynamic, e-tron S može da kontrolisano driftuje.

E-tron S modeli imaju adaptivno vazdušno ogibljenje koje doprinosi boljoj upravljivosti, a automobili mogu da se spuste za 76mm. Poboljšane kočnice su takođe deo osnovnog paketa, kao i felne od 21 inča, uz felne od 22 inča na listi opcione opreme.

U kabini se nalaze električno podesiva sportska sedišta sa S oznakama i nappa koža u standardnom trimu. Tu su i elementi od brušenog aluminijuma, a karbonski trim je opcion, kao i ambijentalna rasveta. U ostalim detaljima S modeli imaju istu arhitekturu kabine kao regularni e-tron.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here