Špijunski snimci električne BMW Serije 3

0
45

U medije su stigli špijunski snimci električne BMW Serije 3, čiji su testovi u toku na javnim putevima. Električni hečbek i3 neće imati naslednika, a BMW je odlučio da promeni taktiku i da više ne pravi specifičan električni model, nego da električni pogon ugradi u postojeće modele.

Prvi na stržište stiže električni iX3, zasnovan na X3, a 2021. godine uslediće iNext, zasnovan na modelu X5, a potom i i4, čija je osnova X4. Najavljena je i električna verzije sledeće generacije Serije 7.

Prototip električne Trojke izgleda kao regularna Serija 3, ali je upadljivo odsustvo izduvnog sistema. Takođe, nema ni otvora na prednoj masci, a upadljiva je i nalepnica sa oznakom “električno testno vozilo”.

Pretpostavlja se da će pogon biti isti kao u i4, koji će imati bateriju kapaciteta 80kWh i 530KS. Maksimalna brzina i4 biće ograničena na 190km/h, a autonomija bi trebalo da bude preko 400km.

Premijera električne Serije 3 očekuje se krajem 2021. ili početkom 2022. godine.

BMW planira da ima 25 elektrifikovanih modela u svojoj ponudi do 2023. godine, a više od polovine činiće potpuno električna vozila. Trenutno BMW ima elektrifikovano oko 8% svojih modela koje prodaje u svetu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here