Maserati ima novi V6 motor

0
75

Maseratijev novi V6 motor sa dva turba imaće zapreminu od tri litra i proizvodiće 550KS. Posle premijere u modelu MC20, ovaj agregat zameniće Ferrarijev V8 motor u još najmanje tri modela.

Među automobilima koji će dobiti novi agregat su budući GranTurismo i GranCabrio, kao i manji krosover ispod Levantea, objavio je Auto njuz (Auto News). Verzija motora iz krosovera proizvodiće 530KS.

Očekuje se da će i standardna i snažnija specifikacija agregata imati određeni nivo elektrifikacije, a ostaje da se vidi da li će Maserati praviti odvojeni hibridni model.

Novi V6 motor koristi tehnologiju nazvanu turbulentno mlazno paljenje. Sistem koristi prostor gde se obično nalaze svećice za komoru u kojoj se vrši veoma efikasno sagorevanje, čime se smanjuju potrošnja goriva i emisije gasova. Kompanija Mahle prethodno je isporučila sličnu tehnologiju Ferrari F1 timu.

Maserati planira premijeru novih modela do kraja godine. Sredinom sledećeg meseca stiže osveženi Gibli sa hibridnim pogonom, a kasnije i restilizovani Levante i Quattroporte. MC20 će imati zvaničnu promociju u septembru, posle odgađana premijere u maju zbog pandemije korona virusa. Manji korosver, čije ime još nije poznato, stiže 2021. godine.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here