Novi punjač i tehnologija za Jaguar I-Pace

0
19

Električni Jaguar I-Pace dobio je brži ugrađeni punjač i revidirani multimedijalni sistem u okviru unapređenja za 2021. goidnu. Automobil je do sada imao punjač snage 7kW, a sada će se prodavati sa trofaznim punjačem snage 11kW u standardnom paketu opreme.

Kada se priključi na kućnu utičnicu, novi punjač omogućava da se za sat punjenja postigne autonomija od 50km, a potpuno punjenje baterije traje 8,6 sati. Sa starim punjačem to vrijeme je trajalo 12,75 sati. I-Pace će i dalje moći da se kupi i sa DC punjačem od 100kW, sa kojim se punjenje za 125km vožnje postiže za 15 minuta.

Osveženi I-Pace biće prvi Jaguar sa najnovijim Pivi Pro multimedijalnim sistemom, koji se trenutno ugrađuje još samo u Land Rover Defender. U ovom sistemu kombinuju se 12,3 inčna digitalna instrument tabla i petoinčni ekrani osetljivi na dodir.

Sistem ima redizajnirani meni, prima unapređenja putem interneta i ima poboljšanu satelitsku navigaciju koja sada obuhvata preuzimanje informacija o stanju u saobraćaju u realnom vremenu i podatke o stanicama za punjenje baterije.

Navigacioni sistem može da iskoristi te podatke i izvrši optimizaciju rute da bi se obuhvatila i stanica za punjenje. Jaguar navodi da će biti predočene i informacije o dostupnosti punjača, ceni i procenjenom vremenu punjenja. I-Pace će se prodavati i sa ugrađenom eSIM karticom.

Automobil je dobio nove opcije za boju karoserije, novi dizajn felni od 19 inča i novu sivu prednju masku. Kupci mogu da odaberu Bright Pack, koji obuhvata hromirani okvir prednje maske i nove elemente za kućišta retrovizora, ivice prozora i zadnji difuzor.

U standardnu opremu sada spada i 3D kamera za pokrivanje punog kruga oko vozila, a na listi opcija je prvi put digitalni unutrašji retrovizor ClearSight, koji emituje sliku visoke rezolucije sa kamere u zadnjem delu vozila. Na listi opcija je i bežični punjač mobilnih telefona, a prednja sedišta sada su standardno opremljena sistemom grejanja.

Jaguar je ugradio i novi sistem za jonizaicju unutrašnjosti kabine u klima uređaj. Novi sistem filtracije sada hvata i čestice veličine PM2.5, što znači da uklanja i alergene.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here