2020 Cupra Ateca

0
24

Nova Cupra Ateca predstavljena je posle osvežavanja standardne SEAT Atece sličnom serijom dizajnerskih izmena i tehnoloških poboljšanja. Prodaja počinje u avgustu, a prve isporuke uslediće krajem leta.

 

Kozmetičke izmene nisu drastične i svode se na par osveženih LED prednjih svetala, novi prednji branik, redizajniranu prednju masku i novi zadnji difuzor sa većim četvorostrukim izduvnim sistemom. Kupci dobijaju i set felni od 19 inča sa oznakama bronzane boje i novim dinamičkim indikatorima.

Kabina je osvežena novom digitalnom instrument tablom dijagonale 10,25 inča i multimedijalnim ekranom dijagonale 9,2 inča sa podrškom za Apple CarPlay i Android Auto. Poput starog modela, kupci dobijaju sportska sedišta, tapacirung od alkantare, aluminijumske papučice, trim bronzane boje, Cupra oznake i četiri USB C porta.

Nova Cupra Ateca ima i poboljšani sistem za glasovne komande, a moguće je i preuzimanje SEAT Connect aplikacije za pametne telefone, koja omogućava daljinsko otključavanje vrata, postavljanje opomene za određenu brzinu i proveru lokacije vozila.

Za pogon se koristi isti turbo dvolitarski benzinski motor sa četiri cilindra iz odlazećeg modela, koji je povezan sa sedmostepenim automatskim menjačem sa dva kvačila, a snaga se prenosi na sve točkove. Motor i dalje isporučuje 300KS i 400Nm, što omogućava ubrzanje od 0-100km/h za 4,9 skeundi i maksimalnu brzinu od 245km/h.

Cupra je saopštila da je rekalibrisala sistem upravljanja i odziva na gas. Postoje četiri režima vožnje kojima se regulišu krutost ogibljenja, karakteristike motora i težina upravljača. Kupci mogu da odaberu ventilisane Brembo kočione diskove prečnika 18 inča sa liste opcione opreme.

Dodatna bezbednosna tehnologija obuhvata asistenciju koja priprema vozilo za sudar i prediktivni adaptivni tempomat. Moguće je dodati i asistenciju koja vrši nadzor nad okolinom vozila kada se manevriše na parkinzima i aktivira kočnice kada detektuje drugo vozilo, biciklistu ili pešaka. Ovaj sistem detektuje druga vozila na putu na udaljenosti do 70 metara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here