McLaren 720S Le Mans

0
16

McLaren je predstavio specijalnu verziju modela 720S sa oznakom Le Mans povodom 25 godina od pobede ovog proizvođača na slavnoj trci. 1995. godine je trijumfovao F1 GTR, a novi 720S je inspirisan upravo tim trkačkim modelom.

Kozmetičke revizije u odnosu na standardni 720S obuhvataju novi stakleni crni krov sa usisnikom, crni trim, karbonske elemente na prednjim blatobranima, zadnji prozor od polikarbonata, kočione čeljusti zlatne boje i set unikatnih aluminijumskih felni čiji je dizajn sličan onima sa pobedničkog F1 GTR.

Karoserija može biti u dve boje: McLaren narandžastoj i sivoj, a svaki primerak dobija i komemorativnu “McLaren 25 Anniversary Le Mans” oznaku na bokovima. Identifikacioni broj svakog automobila počinje sa 298, što je posveta broju krugova koje je kompletirao F1 GTR.

U kabini, kupci dobijaju par trkačkih sedišta od karbonskih vlakana, izbor od dve boje alkantare, novi upravljač sa markerom na 12 sati i komemorativnu pločicu na centralnoj konzoli. Specijalni logo nalazi se i na tepisima i naslonima za glavu.

Za pogon je iskorišten isti četvorolitarski V8 motor sa dva turba iz standardnog automobila, koji proizvodi 720KS i 770Nm. Snaga se prenosi na zadnje točkove preko sedmostepenog automatskog menjača. Ubrzanje od 0-100km/h traje 2,9 sekundi, a maksimalna brzina je 336km/h.

Lista opcija iz odelenja McLaren Operations je veoma bogata, kao i za sve ostale modele ove ekskluzivne marke. Na primer, standardni difuzor, ram vrata, usisnik na krovu, poklopac motora, prednji spliter i usisnici mogu biti zamenjeni karbonskim elementima visokog sjaja, a standardni pojasevi mogu da se zamene elementima od titanijuma sa pojasevima koji se vezuju u šest tačaka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here