Cepelin Goodyear kompanije ponovo na nebu

0
331
NAS SPONZOR

Cepelin kompanije Goodyear nakon duge pauze vraća se na nebo, gde će putovati narednih godina, a prvi probni let iz nemačkog Fridrihshafena, koji se dogodio krajem maja, bio je prvi let cepelina kompanije Goodyear na starom kontinentu od 2012. Odeven u prepoznatljivu plavu i žutu boju, cepelin će imati ulogu ambasadora brenda Goodyear i omogućiće jedinstvene vazdušne snimke trkačkih događaja.

Povratak Goodyear-ovog cepelina, najnovija je investicija poslovanja ove kompanije u Evropi. U najznačajnije nedavne investicije spadaju i osvežavanje evropskog portfolija nagrađenih proizvoda u poslednjih 18 meseci, novo medijsko partnerstvo i povratak međunarodnom moto-sportu.

„Cepelin kompanije Goodyear je stvarna ikona koja već skoro sto godina budi maštu potrošača i entuzijasta u Sjedinjenim Američkim Državama i širom sveta”, izdvojio je iz ovog ključnog događaja Mike Rytokoski, potpredsednik i glavni marketing direktor u Goodyear Europe. „Ponovni dolazak cepelina u Evropu dugo se očekivao i predstavlja odličan način da obeležimo svoj povratak međunarodnom moto-sportu, novo medijsko partnerstvo sa Eurosportom i nove vrhunske pneumatike u setu naših proizvoda.”

Cepelin kompanije Goodyear na nebu iznad starog kontinenta biće vazdušna letelica Zeppelin NT u bojama kompanije Goodyear, a njime će upravljati Deutsche Zeppelin-Reederei GmbH iz Fridrihshafena u Nemačkoj. Spomenuti korak predstavlja najnovije poglavlje u istoriji skoro stogodišnje saradnje između kompanija Goodyear i Zeppelin.

Vazdušna letelica Zeppelin NT duga je više od 75 metara – skoro tri četvrtine dužine fudbalskog terena – a visoka je skoro 18 metara. Dok bude jedrio nebom iznad Evrope, cepelin će igrati ulogu ambasadora marke Goodyear, omogućiće jedinstvene snimke iz vazduha ključnih trkačkih događaja iz sveta moto-sporta, a ujedno će obavljati i komercijalne letove po Nemačkoj.

Iako se češće može videti u Sjedinjenim Američkim Državama na važnijim sportskim događajima, uključujući trke NASCAR, NBA utakmice i PGA golf dešavanja, cepelin kompanije Goodyear predstavlja i evropsku ikonu. Vazduhoplov pod nazivom ‘Europa’ prvi put je došao u Evropu u martu 1972., dok je narednih 14 godina leteo evropskim nebom. Pojavio se na brojnim značajnim sportskim i kulturnim događajima, između ostalog i na trci za veliku nagradu Nemačke 1985., na stazi Nirburgring, na otvorenom teniskom prvenstvu Francuske odnosno, turniru Rolan Garos 1986. godine i čak na dva britanska kraljevska venčanja, nakon čega je 1986. otišao u penziju.

Nakon nedavnog povratka na stari kontinent, cepelin kompanije Goodyear sledećih nedelja leteće na teritoriji Fridrihshafena i širim oblastima Nemačke. Planirano je da omogući snimke iz vazduha nekih glavnih evropskih moto-trka ove godine, što će značajno ojačati povratak kompanije Goodyear na međunarodnu trkačku scenu. Goodyear je imenovan za zvaničnog dobavljača pneumatika za LMP2 klase svetske trke izdržljivosti FIA World Endurance Championship (WEC), evropske serije Le Mans od sezone 2021., britanskog prvenstva British Touring Car Championship (BTCC), a preko medijskog partnerstva sa vodećom sportskom televizijskom mrežom Eurosport i prvenstva FIA World Touring Car Cup (WTCR). Od 2020. sezone pa nadalje, Goodyear je zvanični dobavljač pneumatika i za prvenstvo Pure ETCR – prvo prvenstvo električnim turing vozilima različitih marki.

Prethodni tekstDačija junska prodajna akcija – PLUS 1
Sledeći tekstFord Puma ST-Line X Vignale
Večni entuzijasta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here