2020 BMW Serija 4

0
43

BMW je premijerno prikazao novu Seriju 4, koja se specifičnim dizajnom jasno razlikuje od Serije 3, na kojoj je zasnovana. Automobil je sportski stilizovan, ima M sport ogibljenje u standardnom paketu, a najupadljiviji element su veliki i vertikalno orijentisani bubrezi.

Nova Serija 4 duža je za 128mm od prethodne i nešto je šira, a međuosovinski razmak porastao je za 41mm. Od Serije 3 spreda se razlikuje i po vertikalno postavaljenim usisnicima u uglovima. Prednja svetla su kompletno urađena u LED tehnologijii standardno ili je reč o adaptivnim LED jedinicama sa Laserlight tehnologijom sa liste opcija.

Zadnji kraj se takođe potpuno razlikuje od Serije 3. Zadnja svetla su veća i imaju novi dizajn, dok je zadnji branik dobio suptilni difuzor sa dvostrukim cevima izduvnog sistema.

Na početku prodaje, svaki primerak Serije 4 biće opremljen M Sport trimom i felnama od 18 inča. U ponudi su razni paketi za dodatno opremanje vozila, od karbonskih detalja do M Performance delova i M Sport Pro Edition trima. Ova varijanta donosi felne od 19 inča, više detalja sjajne crne boje i jedinstvene elemente enterijera, kao i tri ekskluzivne boje karoserije.

Nova Serija 4 spolja je drugačija od svega što BMW trenutno nudi, ali je uređenje kabine prepoznatljivo, pošto je uglavnom reč o prenesenim rešenjima iz Serije 3. Standardni ekran na sredini centralne konzole ima dijagonalu od 8,8 inča, a delimično digitalizovana instrument tabla 5,1 inčni displej. Viši paket opreme donosi 10,25 inčni centralni ekran i 12,3 inčnu digitalnu instrument tablu sa head-up prikazom podataka na vetrobranu.

Prednja sportska sedišta su deo standardne opreme, a Serija 4 je striktno četvorosed. Standardni delimično kožni trim dolazi u pet boja, a opciono kabina može biti čitava presvučena kožom. Zadnji naslon obara se u odnosu 40:20:40, a kapacitet prtljažnika je 440 litara.

Novost u ponudi motora je blaga hibridna tehnologija koja radi na naponu od 48V i pomaže dizelskim motorima, kao i benzincu 440i sa šest cilindara. Ovaj sistem može da napaja 12 voltnu mrežu u automobilu ili da pomaže motoru sa unutrašnjim sagorevanjem radi smanjenja emisije CO2 i potrošnje goriva. Energija se sakuplja tokom kočenja.

Početni model je 420i M Sport, ali bez blagog hibridnog sistema. Dvolitarski turbo benzinski motor proizvodi 183KS, a sa njim vozilo ubrzava od 0-100km/h za 7,5 sekundi, a maksimalna brzina je 238km/h. BMW navodi podatak o prosečnoj potrošnji od 5,3l/100km. 430i koristi isti motor, ali je snaga povećana na 257KS. Ponuda benzinaca kompletirana je sa M440i xDrive, koji raspolaže sa 375KS i 500Nm, a od 0-100km/h ubrzava za 4,5 sekundi.

Na početku će biti ponuđen samo jedan dizelaš 420d, koji je opciono dostupan sa xDrive pogonom. Ovaj motor proizvodi 190KS i 400Nm i ima deklarisanu potrošnju od 3,9l/100km, a emisija CO2 je samo 103g/km. U martu 2021. godine biće dodate i trolitarska dizelska opcija 430d xDrive i M440d xDrive sa 285KS odnosno 340KS. Sve verzije nove Serije 4 opremljene su osmostepenim Steptronic automatskim menjačem.

Standardni bezbednosni paket obuhvata upozorenje na frontalni sudar i tempomat sa funkcijom ograničavanja brzine. Adaptivni tempomat i BMW Drivig Assistant Professional tehnologija za poluautonomnu ovžnju dostupni su kao opcije. Isporuke počinju u oktobru.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here