Le Mans Legend: Sir Stirling Moss i Porsche RS61

0
1153
Image

 

Istaknuti događaj ovogodišnje Le Mans Legend trke istorijskih automobila, koja se tradicionalno održava neposredno pred početak velike trke Le Mans 24H, će biti učešće jedne od legendi auto sporta za volanom jednog legendarnog automobile. Sir Stirling Moss će na stazu izvesti svoj lični Porsche RS61. 

 

 

Image

Image

Image

 

 

Sir Stirling Moss kupio je Porsche RS61 na aukciji u martu prošle godine, za impozantnu sumu od 1,7 miliona dolara. Izgleda posebno emotivno vezan za ovaj automobil, Moss, koji se za vreme aukcije nalazio u bolničkom krevetu, je svom zastupniku dao instrukcije da licitira agresivno do kraja, ma kolika cifra bude dostignuta.

 

Sir Stirling je u toku svoje trkačke karijere vozio mnogo raznih Porsche automobila, a u vrlo sličnom modelu RS60 zamalo je propustio pobedu na čuvenoj Targa Florio trci 1960. godine. Ovakav isti RS61 poslednji put je vozio na trci 1000km Nurburgringa 1961. godine. Porsche RS61 proizveden je u samo 14 primeraka, i predstavlja poslednju evoluciju Porsche Spyder projekta, započetog legendarnim modelom 550 Spyder 1953. godine. Originalni 550 i njegov naslednik 550A, koji je firmi Porsche omogućio prvu pobedu na jednom velikom takmičenju, 1956. godine u trci Targa Florio, dobili su ubrzo nadimak Giant Killer ili Ubica Divova – verovatno ne treba objašnjavati zašto ! Cifra koju je Moss platio za RS61 jeste realna. Obične 550 Spyder varijante, kojih ima još uvek dosta u dobrom stanju, se redovno procenjuju i prodaju za oko 700 hiljada dolara.

 

Le Mans Legend je drugi pokušaj Sir Stirling Moss-a da se sa svojim novim starim "mezimcem" takmiči. Prvi put je pokušao na trci Monterey Motorsports Reunion, u augustu 2010 na stazi Laguna Seca. Nažalost, već u krugu za zagrevanje, menjač je na trenutak blokirao, automobil se samo zaneo, ali je i to bilo dovoljno da ga drugi takmičar udari. Porsche je bio značajno oštećen i nije više mogao da nastavi. Nakon povratka u Veliku Britaniju, automobil je poveren eminentnim specijalistima, firmi Maxted-Page & Prill, na popravku i restauraciju. Nadamo se da neće biti potrebna "treća sreća" i da će Le Mans biti uspešan.

  

 

Image

Image

Image

 

 

Iako samo takozvana trka podrške, Le Mans Legend je postala izuzetno popularna trka, i među potencijalnim učesnicima i među stotinama hiljada gledalaca koji prisustvuju Le Mans vikendu. Svake godine u trku, koja inače traje 45 minuta, se primaju automobili iz ta;no određenog perioda, koji su međusobno toliko toliko konkurentni. Nakon pregleda prijava učesnici se razvrstavaju u posebne klase, što trci daje definitivno i takmičarski a ne samo reprezentativni karakter. Za izdanje 2011 odabran je period od 1949, do 1965, godine. U trci učestvuje 61 automobil, i ne samo da su sva startna mesta razgrabljena čim je prijavljivanje otvoreno, već i lista rezervi raste iz dana u dan.

 

Na samom vrhu će ove godine verovatno dominirati nekoliko Ferrari modela, 250LM, 246S, 365 PS, kao i dva Lister-a. Sir Stirling i njegov suvozač Ian Nuthall će se takmičiti u klasi sportskih automobila sa motorima ispod 2 litre. Žestoki protivnici njegovom Porsche-u RS61 će biti jedan Porsche RS60, zatim Ferrari 206P i Lotus 15, a najveća opasnost dolazi od prijavljenog  Porsche 904-6 prototipa, koji ima motor od tačno 2 litre zapremine i menjač sa 6 brzina. Radi se o posebnom modelu koji je proizveden u samo 6 primeraka, od kojih je do danas preživelo ostalo samo četiri.

 

"Bez obzira na neverovatno poreklo i neprocenjivu vrednost automobila koji učestvuju, Le Mans Legend je trka u kojoj se vodi žustra borba i niko od protivnika Stirling Moss-a se sigurno neće suzdržavati" komentarisao je predstavnik organizatora Duncan Wiltshire. "Nema sumnje da će Stirling imati pune ruke posla i da se upušta u značajnu bitku. Ali on je na to naviknut, Štaviše. on to žarko i želi."

 

 

Mali detalj koji smo verovatno trebali ranije u tekstu spomenuti – Sir Stirling Moss ima 81 godinu ! 

 

Trka Le Mans Legend počinje u subotu 11. juna u 10 časova ujutro.

 

 

Image

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here